Berta Sándor

Video­reklám-szolgál­tatást vett a Yahoo!

Az internetes konszern tulajdonába került a BrightRoll platform.

A videohirdetéseket terjesztő oldalt 640 millió dollárért vásárolta meg a Marissa Mayer által vezetett Yahoo! A tranzakcióval a társaság lehet az amerikai digitális videoreklám-piac első számú szereplője. A Yahoo célja egy YouTube-rivális létrehozása a videomegosztó elégedetlen partnereinek bevonásával, a területen lévő pozíciókért meglehetősen nagy harc folyik. A Yahoo! az összeget az Alibaba kínai online óriáscégben lévő részesedése után kapott nyereségből fedezte.

A BrightRoll segítségével sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé válik a videoreklámok terjesztése a számítógépeken, az okostelefonokon és a táblagépeken. Marissa Mayer blogbejegyzésében kiemelte, hogy a felvásárlás meggyorsíthatja a vállalat stratégiájának a megvalósítását, amelynek keretében a társaság a keresésre, a kommunikációra és a digitális tartalmakra összpontosítja a figyelmét, valamint az erőforrásait. A társaság a jövőben a mobil, a közösségi, a hagyományos és a videohirdetések piacán egyaránt meg akar jelenni.

A BrightRoll átadása-átvétele a 2015-ös esztendő első negyedévében zárulhat le. A megvásárolt cégnek jelenleg 400 alkalmazottja van, őket a Yahoo! teljes egészében átveszi. A TechCrunch már október közepén megszellőztette, hogy a Yahoo! érdeklődik a BrightRoll iránt és hamarosan sor kerülhet a tranzakcióra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!