Berta Sándor

Baden-Württem­bergben is jönnek a testen viselt kamerák

A tartományi rendőrök ellen egyre több az erőszakos cselekmény, ezt szorítanák vissza a kamerák beszerzésével.

Hessen után Baden-Württemberg belügyminisztériuma is úgy döntött, hogy a testre szerelhető készülékek segítségével visszaszorítható az egyenruhások elleni erőszak. A terveket jelenleg is vizsgálja a tartományi adatvédelmi biztos. Az első tesztekre Freiburgban és Mannheimben kerül sor, ugyanis mindkét városban van olyan negyed, ahol a rendőröket különösen gyakran támadják meg.

2014 első felében Baden-Württembergben a rendőrök elleni támadások száma 8,2 százalékkal nőtt. Szolgálat közben 849 egyenruhás sérült meg, közülük 10 súlyos, a többi könnyebb sérülést szenvedett. A tartományban eddig a Német Rendőrszakszervezet (DPolG) meglehetősen szkeptikusan állt a kérdéshez, mert attól tartott, hogy az emberek a rendszer bevezetése után még kevésbé fognak megbízni a hatósági személyekben. A Rendőrség Szakszervezete (GdP) viszont az új megoldások mellett érvelt. Rüdiger Seidenspinner, a GdP tartományi vezetője közölte, hogy a kollégáik nagyon támogatják az elképzelést.

Májusban vált ismertté, hogy kibővítik a hesseni Body-Cam projektet. Peter Beuth hesseni belügyminiszter október elején bejelentette, hogy 2015-től az egész tartományban alkalmazni fogja a rendőrség a testen viselt kamerákat. Kiderült az is, hogy számos német tartomány, valamint az osztrák és a magyar rendőrség is érdeklődik a Body-Cam nevű rendszer iránt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ender Wiggin #5
  szerintem meg, ha rajtad van kamera, akkor kisebb az esélye...
 • Ender Wiggin #4
  ez is csak a csajon dekoltázsát veszi majd...
 • Sir Quno Jedi #3
  Ők kapcsolgatják ki-be a kamerát. Szal. megbasznak, utána komótosan bekapcsolják a kamerát és felveszik, hogy te megtámadod őket/ellenállsz -> instant dutyidili.

  Ennek akkor lenne értelme, ha MINDIG működne és tilos lenne eltakarni/akadályozni.
 • MasterMason #2
  Pedig ez egy jó ötlet lenne itt is. Kamerát minden rendőrre. Pont azért lett kitalálva, mert az emberek nem bíznak a rendőrökben. Ha van kamera a rendőrön akkor kisebb az esélye, hogy jogsértést kövessen el ellened.
 • Kotomicuki #1
  "a Német Rendőrszakszervezet (DPolG) meglehetősen szkeptikusan állt a kérdéshez, mert attól tartott, hogy az emberek a rendszer bevezetése után még kevésbé fognak megbízni a hatósági személyekben" - ez pontosan így van

  De talán ha a valódi feladatukat látnák el és nem álszent, vagy egyenesen emberiségellenes mozgalmakat fedeznének, akkor az még jobb megoldás volna a megbecsülésük és a testi épségük megóvása érdekében - és még ennyi pénzbe sem kerülne!