Berta Sándor

Németországban növelnék a WLAN-hálózatok számát

A jövőben a nyilvános vezeték nélküli hotspotok üzemeltetői nem felelnének a felhasználók által elkövetett jogsértésekért.

A német kormánykoalíció úgy növelné a WLAN-hozzáférések számát, hogy a szállodák és a vendéglátó egységek üzemeltetőinek engedélyeznék, hogy bárkinek a rendelkezésére bocsáthassák a WLAN-hálózataikat. Az ezzel kapcsolatos törvénytervezet már ebben a hónapban a kormány elé kerülhet. Eddig a kávézók, az éttermek és más vendéglátó egységek, valamint a szállodák állandóan attól tartottak, hogy ha szabad hozzáférést engedélyeznek a vezeték nélküli hálózataikhoz, akkor őket vonják felelősségre, ha valaki illegálisan másolt tartalmakat tölt le a világhálóról. Sok vállalkozó éppen ezért inkább lemondott arról, hogy kiépítse a saját infrastruktúráját.

Sigmar Gabriel gazdasági miniszter különválasztaná az internetszolgáltatóktól a kávézókat, az éttermeket, a szállodákat és a repülőtereket. A tervezet már novemberben a német parlament elé kerülhet és az elfogadása esetén 2015 elejétől hatályba léphet. Az elképzelést "abszolút helyesnek" nevezte Lars Klingbeil, az SPD internetszakértője. A politikus közölte: a WLAN-hálózatok üzemeltetőinek jogbiztonságra van szükségük és a felhasználókat nem lehet további akadályokkal elriasztani. Így vélekedett Thomas Jarzombek, a CDU internetszakértője is. Szerinte ezen a területen már régóta esedékes a megfelelő reform.

A felhasználók számára költségcsökkentő tényező, ha van a kávézókban, a szállodákban és az éttermekben WLAN-hozzáférés. Azonban ezek a csatlakozási pontok komoly veszélyforrásokká váltak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Attilawap #1
    "Sigmar Gabriel gazdasági miniszter különválasztaná az internetszolgáltatóktól a kávézókat, az éttermeket, a szállodákat és a repülőtereket."
    Akkor ez azt jelenti, ha elfogadják a törvényt, akkor innentől kezdve szabadon lehet jogsértő tartalmakat töltögetni az imént említett helyeken, mert el vannak választva az internetszolgáltatóktól? Érdekes, erre nem tért ki a cikk.