Berta Sándor

Hollywoodi filmrendezők menthetik meg az analóg filmet

Különleges módon menekülhet meg a Kodak és az analóg filmgyártás. A mentőprogramban komoly szerep jutott néhány hollywoodi rendezőnek.

Hollywoodban egyre elterjedtebbek a digitális kameratechnikák, ennek pedig akaratlanul is az analóg filmek látják kárát. Az élet furcsa gesztusa, hogy a hagyományos alkotásokat - és ezekkel együtt a Kodakot is - éppen a helyi nagy filmstúdiók menthetik meg. Kiderült ugyanis, hogy támogatni fogják az analóg filmek gyártását, ugyanis meghatározott mennyiségű alapanyagot vásárolnak a közeljövőben a Kodaktól.

Quentin Tarantino, Christopher Nolan, Judd Apatow és Jeffrey Jacob Abrams mind elismert filmes szakemberek, akik most egy nemes célért fogtak össze. Az elmúlt időszakban komoly lobbitevékenységbe kezdtek a hagyományos analóg filmtechnika megmentéséért. A rendezők úgy vélték, hogy megfelelő alapanyag hiányában hamarosan nem tudnak majd hagyományos alkotásokat készíteni. Ezt elfogadhatatlannak tartották, ezért kidolgoztak egy javaslatot.


A hollywoodi filmstúdiók meghallgatták a szakemberek kérését és megpróbálják elérni, hogy ne zárják be a Kodak rochesteri gyárát. Emellett a háttérben egyeztetések kezdődtek, Bob Weinstein producert, a Weinstein Co. társelnökét elsősorban Quentin Tarantino próbálta meggyőzni. Weinstein most azt nyilatkozta, hogy ez a lépés pénzügyi kötelezettség, de nem tudtak volna a filmesek szemébe nézni, ha nem tettek volna valamit az analóg filmgyártás megőrzéséért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!