Berta Sándor

Eltérő tablet­méretet kedvelnek az egyes régiókban

A Lenovo kínai gyártó kénytelen volt módosítani az értékesítési stratégiáján.

Az Amerikai Egyesült Államokban nem kelendőek a 10 hüvelykesnél kisebb táblagépek, ezért a Lenovo úgy döntött, hogy a tengerentúlon azonnali hatállyal leállítja a ThinkPad 8 és a Miix 2 típusú 8 hüvelykes modellek eladását. Dél-Amerikában és Ázsiában viszont sokkal népszerűbbek ezek a termékek. Raymond Gorman, a társaság szóvivője elmondta, hogy Brazíliában, Kínában és Japánban nagyon nagy a kereslet a ThinkPad 8-ra, így ezekbe az országokba az eddiginél több ilyen modellt fognak szállítani.

Amennyiben később az USA esetében megfordul a mostani tendencia, úgy készek felülvizsgálni a döntésüket. Jelenleg viszont az Amerikai Egyesült Államokban a nagy képernyős és Windows operációs rendszert futtató táblákra van kereslet. A ThinkPad 8 készülékeket elsősorban a fejlődő államokban akarják értékesíteni. A társaság hangsúlyozta, hogy nem akarja teljesen feladni ezt a piacot, s a közeljövőben további 8 és 10 hüvelykes táblagépeket akar piacra dobni, amelyeken szintén Windows fut majd.

A hír azért is érdekes, mert a Microsoft július elején, az utolsó pillanatban fújta le a Surface Mini bevezetését. Az eszköz már teljesen kész volt, a tesztelési szakasz lezárult, így gyakorlatilag bármikor be lehetett volna mutatni. A Microsoft valószínűleg a 7 és 8 hüvelykes tábla PC-k alacsony, 50-100 dolláros ára miatt gondolhatta meg magát és nem akart beszállni az ezen a piacon folyó árversenybe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nextman #3
    Pedig tenyleg nagyobb a kezuk, nonek a taptol rendesen:)
  • Prosectura2 #2
    Pénz, pénz, pénz...
  • Griphons #1
    Majd jön valami nagyon okos brit tanulmány, ami kimutatja, hogy a jóléti társadalmakban az embereknek nagyobb a kezük, és ezért nem vesznek 8"-os tableteket. :)