Berta Sándor

Pénzügyi tranzakciók a DVB-T szabványon keresztül

Finnországban szeptember elsején indulhat a Kryptoradio. A projekt lehetővé teszi a Bitcoin-tranzakciókat a DVB-T szabványon keresztül, ezáltal az ilyen jellegű átutalások nem csupán biztonságosabbak lesznek, hanem ott is lehetőség lesz rájuk, ahol alig vannak internethozzáférések.

A Kryptoradio létrehozói úgy vélik, hogy a tranzakciók és a különböző információk továbbítására a DVB-T digitális platformként kifejezetten ideális, ugyanis rendkívül rugalmas. Még 10 megabájtos csomagok továbbítása is lehetséges megszakítások nélkül, a megfelelő feltételek esetén pedig az adatátviteli sebesség elérheti a 20 Mbps-ot. A szükséges hibajavítási eljárásokkal és megoldásokkal biztosítható a zökkenőmentes adattovábbítás. A rendszer további előnye, hogy akár kiegészítő adatok (árfolyamok, IRC-csatornák) átvitelére is alkalmas, ráadásul a teljes kapcsolat alapvetően névtelenséget biztosít.

A DVB-T szabványon keresztül küldött adatok feldolgozására a projekt létrehozói kidolgoznak egy megfelelő megoldást, ami képes a Bitcoin-adatokat átkonvertálni. Ennek előzetes változata már elérhető a Github oldalán. Ugyanakkor még szükség van egy olyan eljárásra, ami megakadályozza a továbbított adatok meghamisítását.

A fejlesztők azért döntöttek a DVB-T használata mellett, mert világszerte rendkívül elterjedt szabványnak számít. Hangsúlyozták viszont, hogy hasonló feladatokra - megfelelő hibajavítás mellett - akár az URH-rendszerek is alkalmazhatók lennének. A projekt elindítói a regionális költségeket havi 2000 euróra becsülték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kryon #3
    Ez a hülyeség még mindig nem bukott be? Vicces, hogy néhányan hogy rajonganak érte miközben azt sem tudni kik csinálták és hova megy a pénz (kiknek a kezében van felhalmozva sok BTC). A másik végén lehetnek maffiák, terroristák, É-Korea, CIA, KGB, Moszad, scientológusok, bárki. Az egyetlen réteg, akik valóban rendszeresen és "értelmesen" használják az alvilág és kuncsaftjaik. Mindenki más csak spekulál vele, meg álmodozik a "csodapénzről". Elárulok egy titkot, a BTC valójában nem is pénz. Hiányoznak fontos tulajdonságai ahhoz, hogy értékmérőként lehessen használni. Így ebben a formában ez egy nagyon okosan kitalált piramisjáték.
  • sanyicks #2
    eu nem tiltja, csak olyan igazán fasz országok mint putyinsztán. Csak mondogatják hogy jaj ez nem jó (mert nem tudjuk manipulálni, és lehúzni).
  • DontKillMe #1
    Megint csak a normálisabb országok veszik észre a bitcoinban rejlő lehetőséget, a többi fasz meg tiltja. Mint pl. az EU.