MTI

Fogamzásgátló chip született Bill Gates támogatásával

A bőr alá beültethető és 16 évig működőképes távirányítású fogamzásgátló chip készült Bill Gates támogatásával - írta a The Daily Telegraph.

A számítógépes chip a fogamzásgátló hatású levonorgesztrel hormon kibocsátásával szabályozza a teherbeesést. Az implantátum ugyanakkor távirányítható: a chippel rendelkező nő aktiválhatja, de ki is kapcsolhatja. A chipet a tompor, a felkar vagy a has bőre alá ültethetik be. Az implantátum hosszú távú megoldást nyújthat a születésszabályozásra. A jelenleg használatos fogamzásgátló implantátum három évig jó, és működését csak úgy lehet leállítani, ha egy klinikán eltávolítják.

Az új chip alkotói - a massachusettsi MicroCHIPS start-up cég - szerint ha az implantátum sikeresen túljut az utolsó teszteken is, akár már 2018 elején a piacra kerülhet, ráadásul "versenyképes áron". A chip preklinikai vizsgálata a jövő év elején kezdődik. A chip ötlete két éve merült fel, amikor Bill Gates kollégáival látogatást tett a Massachusettsi Műszaki Egyetemen (MIT): arról faggatták Robert Langer professzort, hogy létre lehet-e hozni olyan születésszabályozó chipet, amelyet egy nő ki- és bekapcsolhat.

Az MIT szerint az implantátumnak kódoltnak kell lennie, hogy védve legyen a vezeték nélküli adatforgalom, és használata biztonságos legyen. A chip mérete 20x20x7 milliméter, a tárolt hormon pedig egy 1,5 cm széles mikrochipen kap helyet a készüléken belül. Az implantátum működése esetén naponta 30 mikrogrammos hormondózist enged a szervezetbe oly módon, hogy a chip egy apró elektromos töltéssel felolvaszt egy ultravékony tömítést a hormon körül.

A szerkezet kétségtelenül előnyös lehet a családtervezésben, és más adagolható gyógyszerek esetében is megoldást jelenthet. Ugyanakkor Simon Karger, a Cambridge Consultants sebészeti és terápiás részlegének vezetője arról beszélt a BBC-nek, hogy az implantációs technológia bizonyos kockázatokat és kihívásokat is hordoz magában. Mint mondta: egy olyan jövő rajzolódik ki előtte, amelyben rengeteg dolgot kezelnek majd beültetett okosrendszerek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #28
    Lehet hogy ostoba vagyok, de én nem minõsítek számomra ismeretlen embereket negatív jelzõkkel.

    Pont eleg informacioval rendelkezek a temaban, hogy ezt teljes bizonyossaggal kijelentsem. Az altalad linkelt anyagokat ertelmes ember csak vicckent ertelmezheti es nem ajanlgatja azokat komolyan orszagnak-vilagnak, ezert is karos vagy. Sajnos manapsag - az ingyenes es szeleskoru velemenyterjesztes lehetoseget megragadva - rengeten kihanszaljak a buta es hiszekeny embereket, hogy mindenfele epesszel rohejes es nevetseges thezist terjesszenek, mert mindig van valami hulye aki azt elhiszi. Te is ennek a csapdaja estel...
  • lcee #27
    Abban igazad van, hogy a félelemmel akarnak manipulálni, de az ilyen és ehhez hasonló oldalak nem azért vannak hogy megfélemlítsenek, hanem hogy felnyissák a szemünket, hogy milyen manipuláció alatt állunk, és jobban tesszük, hogy ha nyitott szemmel járunk a világban....

  • lcee #26
    Lehet hogy ostoba vagyok, de én nem minősítek számomra ismeretlen embereket negatív jelzőkkel.

    Lehet hogy ez az okosság jele?

    Mindenki azt gondol amit akar, de nem értem, hogy engem miért minősít, hogy te nem olvasod el amiről írsz?
    Ha elolvastad volna a cikket, akkor tudnád hogy "mi?!" mert az csak egy cím, és Brad Pitt filmjének a forgatásáról szól...
    De nem olvastad (meg gondolom sok mást sem, ha 2 sornál hosszabb egy cikk, akkor csak a címekig jutsz, meg a fejlécekig, és arról egyből nyilatkozol is) és egyből személyeskedsz felém, mikor nem én írtam, és nem is én tettem fel a youtube-ra sem egy rakás ilyen témájú videót a bill gates-ről sem.
    De ilyen embereket olvasva meg tudom már érteni őt is...
  • M2 #25
    Amiket te olvasol, azokat súlyosan beteg, elmezavaros emberek írják és ha a hatásuk alá kerülsz azzal csak elcseszed a saját életedet (meg kicsit azokét is akikkel együtt élsz).

    Pedig csak egy nagyon primitív ösztönre építenek: félelem a nálunk hatalmasabb, felettünk álló titokzatos dolgoktól.
  • Papichulo #24
    Te menthetetlenul ostoba vagy... ez az utolso link ezt most mar minden ketseget kizaroan bizonyitotta ("Zombi apokalipszis", mi?!)
  • lcee #23
    Nincs 10 gyerekem csak 2
    Az egyik miután csak anyatejet ivott több mint 1 éves koráig semmi más anyaggal nem találkozott, mindenféle leírás szerint ez a legjobb megoldás hogy ne legyen allergiás... Megkapta az összes védőoltást amit lehetett, a teljesen egészséges allergiamentes gyerekem...
    És mi lett???
    Tejcukor, tejfehérje, tojás allergia egyből kialakult nála, és persze mehetek én vissza az orvoshoz hogy az oltástól lett, soha az életben nem fogjákl beismerni, ha tudnák sem, de mivel nem tudják hogy mi van benne azt mondják hogy 100%-ra nem ettől.

    A kiírtást nem is erre mondtam, tudom ajánlani, ezt az olvasmányt
    Meg itt a többit is, de most ez vág ide.
    Nem kell mindent elhinni amit az ember az interneten olvas, de ha megnézzük hogy kinek mi áll érdekébe, akkor én jobban elhiszem, hogy amihez érdekek fűződnek (milliárdok) ahhoz több hazugság társul, mint olyanhoz aki csak tényfeltár mindenféle anyagi haszon nélkül.

  • M2 #22
    A születések szabályozását nem nevezném "kiírtásnak". Az majd akkor jön ha ez a program nem sikerül. És akkor nagy szükség lesz a fronton a hozzád hasonló hősökre! :-)
  • M2 #21
    Tíz gyereked van és minden nap éhezel? Nem? Akkor ne óbégassál, nem rólad szól a dolog!
  • Papichulo #20
    Szóval erre gondolok nem másra

    Vicces, hogy az anti-vax propagandakban, mint amilyet te is linkeltel semmi autoritiv forrast nem adnak meg... Javaslom, hogy inkabb ezt az oldalt tanulmanyozd es rajossz, hogy mennyire atvertek teged ;)

    csak olyan ételeket eszem [ami] 99%-ban házilag (szülõk, nagyszülõk, ismerõsök által készített, termelt stb)

    Nem lehet valami valtozatos a dietad...

    Gyogyszereket meg gondolom sohasem szedtel, vagy pedig mindig ellenorizted a molekula tisztasagat es hatasmechanizmusat :)
  • lcee #19
    A Bill Gates magára is vállalta a 7.2 Milliárd kiírtását (7.7milliárdról) a cél érdekében... Ez igen humánus lépés....