SG.hu

Digitális tananyaggal képzik a jövőben az informatikusokat

Új digitális tananyagokkal képzik 2014 szeptemberétől az informatikus hallgatókat az ELTE-n, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és a Műegyetemen.

Két projekt keretében, összességében 250 millió forintot meghaladó költségvetéssel több mint 50 új tananyagot fejlesztettek az oktatók, amelyet a jövőben évente félezer diák használ majd tanulmányai során. A programnak köszönhetően a nemzetközi informatikai és üzleti mesterképzés, az EIT ICT Labs Master School diákjai is 17 új angol nyelvű, digitális tananyagból sajátíthatják el legújabb informatikai technológiákat.

Az ELTE és a BME együttműködésében megvalósult tananyagfejlesztés célja az volt, hogy Európai Unió informatikai tudományos és innovációs közössége, az EIT ICT Labs mesterképzéséhez illeszkedő digitális tananyagok jöjjenek létre. Az angol nyelvű tananyagok a kidolgozásával az ELTE és a BME által fejlesztett tantárgyak illeszkednek az EIT ICT Labs stratégiához, beleértve a szolgáltatásközpontú szemléletet, az üzleti hasznosíthatóságot előtérbe helyező megközelítést és a komplex témakínálatot, valamint a gyakorlati feladatokat is tartalmazó tematikát.

Az ELTE, illetve a PPKE együttműködésében az előbbivel párhuzamosan megvalósult projekt keretében 45 modern, színvonalas, hiánypótló, bárki számára ingyenesen elérhető elektronikus tananyag kifejlesztésére került sor. A projekt során több képzést is szerveztek, amelyek keretében az oktatók elsajátíthatták a tananyagok későbbi alkalmazásának módját és külön képzéseken fejlesztették az egyetemi oktatók angol nyelvtudását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bunny #4
    Egy link gondolom már túl sok helyet foglalt volna, ha már "bárki számára ingyenesen elérhető elektronikus tananyag".
  • Narxis #3
    Vicc.
  • DontKillMe #2
    Látom, nem megy a matek...
  • Merwenus #1
    Milyen tananyag lehet az aminek darabja 50 millióba került?