MTI

Elindult a szeptemberi felsőoktatási képzések e-ügyintézése

Elérhetők az ügyintézési funkciók a felsőoktatási e-felvételiben, amelyet minden jelentkező használhat adatbetekintésre, dokumentumpótlásra, adat- és sorrendmódosításra - azok is, akik hagyományos jelentkezési lapon nyújtották be jelentkezésüket - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio Kft.. A módosítások határideje idén július 10-e.

A tájékoztatás szerint a felületen a jelentkezők ellenőrizhetik az általános felsőoktatási felvételi eljárás központi nyilvántartásában szereplő adataikat, szükség esetén a jelentkezéskor megadott adatok itt egyszerűen javíthatók, ezzel elkerülhetők a papír alapú kérelmek kitöltésekor vétett hibák, hiszen a rendszer kiszűri az elírásokat és a hiányos kitöltést. Szintén az e-felvételi felületén ellenőrizhetik a jelentkezők a már benyújtott dokumentumaik feldolgozottságát, a feldolgozás eredményét, valamint megtekinthetik a dokumentumképeket is.

Az ügyintézés funkciói azok számára is nyitva állnak, akik korábban - a jelentkezéskor - nem használták még az e-felvételi felületét. Nekik először regisztrálniuk kell a www.felvi.hu honlapon - hívták fel a figyelmet, egyúttal kitérve arra is: nagyon fontos, hogy a jelentkezők folyamatosan figyeljék a postafiókjukat, illetve az e-felvételi felületét. A felvételi során mindig arra a címre érkeznek a hivatalos értesítések, amelyet a jelentkező az e-felvételi regisztrációkor, vagy - papíron jelentkezők esetében - a jelentkezési lapján megadott.

A folyamatos online tájékoztatás miatt - a korábbi évek gyakorlatától eltérően - az eddigi regisztrációs levélnek megfelelő adattartalom is a www.felvi.hu e-felvételi szolgáltatásában lesz elérhető, jelentkezői státuszlap formájában. A jelentkezők e-mailben kapnak tájékoztatást az e-ügyintézés, és ezzel együtt a jelentkezői státuszlap elérhetőségéről - jelezték. A jelentkezési határidő lejártát követően megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumokat legkésőbb július 10-ig kell benyújtaniuk a jelentkezőknek. Ezeket elektronikusan küldhetik be a jelentkezők: beszkennelve és feltöltve az e-felvételi rendszerébe.

Azok a jelentkezők, akiknek nem áll módjukban a hiányzó dokumentumaikat feltölteni, postán is elküldhetik azok másolatát - egy példányban, a felvételi azonosítószám feltüntetésével - az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190 címre - közölték. A jelentkezési sorrend módosítására az eljárás során egy alkalommal van lehetőség, legkésőbb július 10-ig, szintén az e-felvételi felületén a Sorrendmódosítás menüpontban.

Az idén 106 056 fiatal jelentkezett a felsőoktatásba, ez a szám tavaly 95 445 volt, ebből 69 727 alapképzésre, 9763 osztatlan képzésre, 21 595 mesterképzésre, 4971 felsőoktatási szakképzésre. Állami ösztöndíjas képzésre 91 737-en, önköltséges képzésre 14 319-en adtak be kérelmet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!