SG.hu

Online adatközponti képzést indít a Schneider Electric

A DCCA minősítés megszerzésével a szakemberek a fizikai adatközponti megoldásokkal kapcsolatos alapvető ismereteiket fejleszthetik.

A cég sajtóközleménye szerint a Data Center Certified Associate (DCCA) képzés olyan, a fizikai adatközpontok tervezésével vagy fejlesztésével kapcsolatos kérdésekben biztosít alapvető ismereteket, mint az energiaellátás, a hűtés, a rack-szekrények, a kábelezés, a tűzvédelem, a felügyelet, vagy a fizikai biztonság. A kurzus keretében a felhasználók teljesítik a DCCA-vizsgára való felkészüléshez szükséges tanulmányi és tanfolyami követelményeket. A program 14 tárgyból áll, amelyek mindegyike kevesebb, mint egy óra alatt teljesíthető. A tanfolyam elvégzését követően a korábban csak egy fizikai vizsgaközpontban letehető vizsgát most már egyszerűen, Energy University felhasználói fiókjuk segítségével teljesíthetik a hallgatók.

"Globális szinten meghatározó igény mutatkozik a jól képzett, adatközpontokkal foglalkozó szakemberekre; az iparágban a növekedés, infrastruktúra és felügyelet terén jelentkező kihívások pedig növelik a tanúsítvány jelentőségét. Az Energy University az adatközpontok és az energiamenedzsment területén, illetve hasonló iparágakban dolgozó szakemberek számára biztosított minősítési rendszerrel intelligens és kényelmes módon fejleszti a képzettséget és javítja a munkahelyi teljesítményt" - mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

A teljes oktatási projektben, amely a Data Center University létrehozásával indult, 2006 óta több mint 165 országban érhetők el a tanfolyamok, 13 nyelven. Az Energy University jelenleg 350 000-nél is több felhasználót számlál globális szinten, akik eddig együttesen több mint 500 000 kurzuson vettek részt. A megszerzett minősítést 22 globális iparági szervezet elismeri. A DCCA tanúsítvány a második olyan minősítő vizsga, amely elérhető online az Energy University keretein belül. 2012 októberében az Energy University az Institute of Energy Professionals (IEP) intézet közreműködésével elindította a Professional Energy Manager (PEM) vizsgát, amely az egyik legelismertebb minősítésnek számít az energiamenedzsment terén. A kezdetek óta 26 ország több mint 60 szakembere szerezte meg az oklevelet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!