Gyurkity Péter

Újabb okostelefon kapott óriás akkumulátort

Egy kínai gyártó méretes akkumulátorral egészítette ki saját okostelefonját, a hosszabb üzemidő jegyében.

Február végén mi is beszámoltunk a Gionee új fejlesztéséről, amely rekordvékony burkolata ellenére egy 2450 mAh-s akkumulátorra támaszkodott. Ezt az Eton cég megoldása követte a sorban, mégpedig egy 5000 mAh-s példánnyal, ami már egyértelműen a hosszú üzemidőre helyezte a hangsúlyt, most pedig a szintén kínai THL döntött úgy, hogy követi a példát.

A THL 5000 nevének megfelelően egy hasonló, eddig leginkább táblákba szánt akkumulátort présel a külső burkolat alá, amely többé-kevésbé megszokott egyéb jellemzőkkel társul. Az 5 hüvelykes Corning Gorilla Glass 3 kijelző például 1080p felbontást támogat, ehhez egy 1,7 GHz-es, nyolcmagos felépítésű Mediatek chip (az MTK6592), 2 GB RAM, egy 32 GB-os belső tároló, valamint egy 13 megapixeles hátoldali Sony és egy 5 megapixeles elülső kamera csatlakozik. A támogatott technológiák listáján megtalálható az NFC, a Bluetooth 4.0, az OTG, a Quick charge, az FM rádió, a WiFi, a GPS, valamint a szokásos érzékelők.


Maga a telefon nem lett kifejezetten hatalmas, hiszen pontos mérete 144,9 mm x 72,3 mm x 8,9 mm. A THL a méretes akkumulátor révén 1000 óra készenléti időt ígér, míg beszélgetéssel 47, webböngészéssel 11, zenehallgatással 125, filmlejátszással pedig 11,6 órát tölthetünk el. A szoftveres oldalon természetesen az Android operációs rendszer kapott helyet, mégpedig annak 4.2 Jelly Bean verziója, ahogy azt a kínai gyártóktól az utóbbi időben megszokhattuk.

A THL fejlesztése várhatóan a jövő hónapban válik elérhetővé a felhasználók számára, arról még nincs szó, hogy pontosan mely piacokon és milyen áron jelenik majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MaRee #4
    Nocsak, a végén még használhatóak lesznek ezek a fészbukozók valamire.
  • Gery13 #3
    eddig is jó platformokat nyomott ki a thl, de ezzel le a kalappal.
    megelőzve az apple-t, samut, sony-t és a microsoftot.
  • M2 #2
    Na végre már! Hihetetlen, hogy pont a legfontosabb dolgot hanyagolták a gyártók!
  • Hófehér #1
    259-299$ áron láttam a netten elméletileg rendelhető (kb. 58-67 e. ft + vám)