Gyurkity Péter

Rekordvékony a Gionee új okostelefonja

A kínai gyártó új megoldása mindössze 5,5 mm vastag, ezzel világelső - 41 országban szeretnék piacra dobni.

A Gionee Elife S5.5 közelgő megjelenéséről elsőként az Engadget számolt be, a gyártó hivatalos oldalán egyelőre nem látni a készüléket. Legutóbbi terméküket kifejezetten az indiai piacra szánták, annál most egy szerényebb, ám jóval vékonyabb megoldással lepték meg a nagyérdeműt.

A hír szerint egyértelműen a világ eddigi legvékonyabb okostelefonjáról van szó, amely igaz lehet, hiszen a rekordot eddig tartó Vivo X3 vastagsága 5,75 mm. Az Elife S5.5 ehhez képest némileg vékonyabb, a cég ígérete szerint pedig az üzemidőben sem marad el a riválisoktól, nagyjából egy napot bír ki folyamatos használat mellett, ahogy azt a méretesebb példányok esetében is megszokhattuk. Ebben 2300 mAh-s akkumulátora játssza a főszerepet, ám a készülék többi jellemzője is tűrhetőnek, sőt akár kellemesnek tűnhet.


A kijelző ezúttal egy 5 hüvelykes példány, a támogatott felbontást egyelőre nem ismerjük. A burkolat alatt egy közelebbről meg nem nevezett négymagos, 1,7 GHz-es órajelen futó chip dolgozik, ezt 2 GB RAM, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles elülső kamera, valamint a cég saját "Amigo" operációs rendszere egészíti ki, amely gyakorlatilag egy személyre szabott Android. A 3G-elérést támogató változat Kínában már most előrendelhető 370 dollárnak megfelelő áron, az LTE-példány júniusban jelenik meg.

A gyártó további 40 országban szeretné piacra dobni fejlesztését, ám a teljes a listát még nem hozták nyilvánosságra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #4
    Én is pontosan így gondolom...
    A vékony mobiltelefon törékeny,és állandóan töltögetni kell...
    Ez a gyártóknak dupla haszon! Mi meg le vagyunk SZARVA!
  • duke #3
    Nekem is ez volt az elso gondolatom, dupla vastagsaggal haromszoros kapacitassal tobbre menenk, mint az 5 mm-es vastagsaggal.
  • caius marius #2
    2300mAh akku + 5" -os kijelző. Ez szerintem nem bírja ki a napot egy feltöltéssel, max ha lerakom magam mellé...
  • Vol Jin #1
    Lehetett volna dupla vastag, háromszoros akkumulátorteljesítmnénnyel. Szerintem sikeresebb lenne.