MTI

Kamerát tesznek az olasz rendőrök egyenruhájára

Kis méretű videókamerát rögzítenek az utcai tüntetéseken vagy sporteseményeken szolgáló rendőrök egyenruhájára az események és a hatósági beavatkozások rögzítése végett.

A kamera használatát Alessandro Pansa olasz országos rendőrparancsnok szerdán rendelte el, egyelőre hat hónapra, kísérleti jelleggel és csak Rómában és Milánóban. Azért e két városban, mert ott tartják a legtöbb utcai tüntetést és felvonulást. A két városban összesen 150 kamerát kap a rendőrség. Az eszközt a hatóságok első alkalommal az olasz jogvédő mozgalmak szombati római tömegdemonstrációján fogják használni.

A kamera használatát a legnagyobb olasz rendőrszakszervezet (Sap) kezdeményezte azután, hogy áprilisban egy római tüntetésen egy rendőrt egy tüntetővel szembeni agresszió vádja érte. A hatszor nyolc centiméteres, 98 gramm súlyú mikrokamerát a tíz fős rohamrendőri egységek parancsnokainak egyenruhájára rögzítik a mellkas magasságában. A kamera szükség esetén egyfolytában tizenhárom órán át képes működni.


Német rendőr kamerával a vállán

A szakszervezetek korábban elutasították, hogy a tüntetéseken sötét színű ellenzős sisakot viselő rendőröket azonosító számmal lássák el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!