Berta Sándor

Merre tovább Microsoft Office?

Satya Nadella vezérigazgatói kinevezése óta új irányba indult el a tengerentúli vállalat.

Nadellát február elején nevezték ki vezérigazgatónak és az azóta eltelt néhány hónap is megmutatta, hogy alatta más stratégiát követ majd a Microsoft. A Windows és az Office háttérbe szorulhat, illetve megváltozhat az értékesítési filozófia is. Jó példa erre az ingyenes Windows 8.1 with Bingről felbukkant hír, valamint az is, hogy nemrég iPad készülékekre is elérhetővé vált az Office.

A társaság a jövőt a cloud és a közösségi platformok, a mobil eszközök és szolgáltatások, továbbá az elemző megoldások együttműködésében látja. A fő kérdés az, hogy mennyire lesznek fogékonyak a felhasználók erre. Azzal, hogy az Office az iPad táblagépekre is elérhető lett, a Microsoft egyértelműen jelezte, hogy minden platform fontos számára. Ugyanezt támasztja alá az is, hogy a OneDrive, a OneNote és a Skype egy ideje már szintén elérhető Androidra és az Apple tableteire.

Az Office irodai programcsomagot az úgynevezett freemium-modell keretében értékesíti a Microsoft. Ez azt jelenti, hogy az alap szoftver ingyen hozzáférhető és az ügyfelek csak a különböző kiegészítő funkciókért fizethetnek. Eközben továbbra is hozzáférhető maradt az Office 2013, vagyis a társaság nem akarja azonnal feladni a hagyományos üzleti modelljét, az viszont tökéletesen látható, hogy az innováció és a fejlesztési irány egyértelműen a szerver- és a felhőszolgáltatások irányába mutat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • a_n_d_r_e_w #7
    Szökőévente egyszer ha kell az office, se lewarezkodni se kifizetni nincs kedvem ezért súlyos tízezreket. Nekem vagy ez a freemium vagy a pay/use lenne a tökéletes üzleti modell. Bár az adobe is áttérne erre.
  • AgentKis #6
    Meg persze elengedhetetlen az is, hogy az új teljesen zárt formátumukat jónéhány országba "bevásárolják" (gyk.: politikusaik megkenésével) egyetlen "szabványos" elektronikus dokumentum formátumnak. Valamint, hogy "megvásárolják" az oktatási intézményeket (gyk.: vezetőik megkenésével) hogy az ő ofiszuk legyen a tananyag.
    Ez a recept eddig is bevált, miért adnák fel?
  • AgentKis #5
    Szerintem mindenképpen jó csempésre kellene átfejleszteni valamint olyanra, hogy csak a skydrájvba tudjon menteni és oda is csak akkor, ha livemail felhasználó dolgozik vele! XD
  • NEXUS6 #4
    Ha kiadnák az XP-t, Windóz8Lályt néven, azzal robbantanának igazit!
    De ezeknek magyarázhat az ember.
    XD
  • Tinman #3
    Rendi leszek MS, adom a tuti tippet:

    Tegyetek. Bele. Diktáló. Funkciót.

    Lásd: Dragon NaturallySpeaking

    Vegyétek meg őket kilóra és minden rendben lesz.

    Nincs mit. Bye.
  • IMYke2.0.0.0 #2
    "Ez azt jelenti, hogy az alap szoftver ingyen hozzáférhető és az ügyfelek csak a különböző kiegészítő funkciókért fizethetnek."

    Komolyan, tiszta DLC-feeling. Úgy hiányzott ez, mint púpos tevének a quantum mechanika.

    Most is "csak" a 2010-es Office-t használom [Word, Excel]. Előtte meg az Office XP-t sok évig.
    Amint ez az üzleti modell és elképzelés végső formát ölt, és tényleg "mindent a felhőbe" lesz az elv, engem örökre elveszítettek.

    Az Adobe-ra is haragszom a felhőzés miatt.

    //Ál-etikusok kíméljenek a szoftver árakkal, és származásokkal.
  • Csaba161 #1
    Nyilván a felhő irányába, mert még nincs minden word dokumentumba betekintése az NSA-nek, de majd most már lesz...