Berta Sándor

Részletek az új Office csomagról

Az irodai szoftvercsomagból készül hagyományos asztali és érintésoptimalizált verzió is.

A Microsoft Office 365 csoportja nyilvánosságra hozta az első részleteket az új Office irodai programcsomagról. A Windows 10-et futtató okostelefonokra és táblagépekre automatikusan feltelepítik majd az irodai alkalmazásokat, amelyek emellett letölthetők lesznek a Windows Store szoftverboltból is. Az új kiadásból készül érintés- és digitális tollra optimalizált Word-, Excel-, PowerPoint-, OneNote- és Outlook-verzió is. A termékek, éppúgy, mint az új operációs rendszer, gyakorlatilag univerzálisak lesznek, ami azt jelenti, hogy az okostelefontól kezdve a Surface tábla PC-kig minden méretű eszközön lehet majd használni azokat.


Lesz számos új funkció is, például az Office dokumentumokat az érintésvezérelt készülékekről vezeték nélküli kapcsolaton keresztül lehet majd kinyomtatni. Az úgynevezett Reflow mód jelentős mértékben javítani fogja a Word dokumentumok megjelenítését a különböző eszközökön és mindig az aktuális képernyőmérethez igazítja majd a tartalmakat. Az újonnan bevezetett és a Binget támogató Insight for Office segítségével pedig a felhasználók közvetlenül a világhálóról integrálhatják a Word dokumentumokba a képeket, a hivatkozásokat és a szövegeket.

Az Excelt használóknak a jövőben a mobil készülékeken sem kell lemondaniuk a megszokott funkciókról, és az új Office lehetővé fogja tenni az adatok elemzését is. A PowerPoint is új funkciót kap, amelynek segítségével egy prezentáció közben a fóliák kézzel írt megjegyzésekkel is kiegészíthetővé válnak. A Ribbon interfész megkönnyítheti a OneNote legfontosabb funkcióinak elérését. Az Outlook asztali változatának minden funkciója hozzáférhető lesz az okostelefonokon és a táblákon is, míg az érintésgesztusok megkönnyítik az üzenetek olvasását, kiválogatását, megjelölését és archiválását.

A legújabb Windows 10 előzetes már tartalmazni fogja az új Office-alkalmazásokat és fontos, hogy az érintésoptimalizált kiadás mellett lesz hagyományos verzió is az új csomagból. Az Office 2016 az év második felében jelenhet meg. A Microsoft néhány nappal ezelőtt jelentette be a Windows 10 főbb újításai mellett a frissítési koncepciót és annak feltételeit is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)