Berta Sándor

Videószolgáltatást vásárol a Yahoo!

Amerikai lapértesülés alapján a vállalat megtalálhatta az ideális felvásárlási célpontját.

A The Wall Street Journal arról számolt be, hogy a Yahoo! már javában tárgyalásokat folytat a News Distribution Network (NDN) online videoszolgáltatással és ha az egyeztetések sikeresek lesznek, akkor fel is vásárolhatja a céget. Bennfentesek elmondták, hogy a megbeszélések még korai szakaszban vannak, akár több hétig is elhúzódhatnak, az viszont már kiderült, hogy az NDN vételára kereken 300 millió dollár lehet.

Az NDN megvásárlása segíthet abban, hogy a Yahoo! megvalósíthassa azt a tervét, amelynek lényege a YouTube méltó vetélytársának létrehozása. A 2007-ben alapított vállalat ugyan nem gyárt videókat, de a gyűjteményében több mint 100 000 olyan felvétel található meg, amiket a partnerei, például a helyi televízióadók készítettek. Emellett videoklipeket tesz elérhetővé más honlapok számára, amelyek között ott van a Bloomberg vagy számos újság, például a The Los Angeles Times. A társaság ráadásul a videókat reklámokkal együtt szállítja és ezáltal ő is részesedik a hirdetési bevételekből.

Amennyiben a Yahoo!-nak sikerül megvennie az NDN-t, úgy rövid időn belül több ezer oldalra terjesztheti ki a videoajánlatait. Az NDN nem erősítette meg a tárgyalásokról szóló hírt, sőt, a cég egyik szóvivője közölte: jelenleg nem folytatnak megbeszéléseket az esetleges felvásárlásukról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #2
    Több év munkája egy ilyet felépíteni. Embereket felvenni, kitanítani, eszközöket vásárolni, az egész know-howt elsajátítani, majd üzleti kapcsolatokat kiépíteni, piacot keresni... és eközben persze a jelenlegi szolgáltatások is fejlődnek, évek hátrányát már nagyon nehéz behozni.
  • Vol Jin #1
    Nem olcsóbb egy ilyet csinálni, mint venni?