Gyurkity Péter

Áprilisra csúszik a Nokia felvásárlása

A szabályozó hatóságok engedélye a jövő hónapban futhat be, addig újabb telefonok jönnek.

A Nokia Devices and Services üzletágának felvásárlása már hónapok óta ismert tény, ezt a Microsoft eredetileg még az első negyedév vége előtt szerette volna lezárni. Az első engedélyek időben meg is érkeztek, ám az ázsiai régióban erre áprilisig várniuk kell, addig a Nokia folytatja az eddig menetrendet.

Most hivatalos közleményben olvashatunk arról, hogy egyes ázsiai szabályozó hatóságok csak a következő hónapban hagyják majd jóvá a tranzakciót, vagyis ekkor zárulhat majd le a fontos üzleti lépés. Az európai bizottság és az amerikai igazságügyi minisztérium ugyan már korábban rábólintott az elképzelésre, a Nokia ottani telephelyei és érdekeltségei miatt mindenképpen szükség van az ázsiai illetékesek jóváhagyására is, a Microsoft csak ezt követően veheti át a telefonos részleget és kezdheti meg saját terveinek megvalósítását - nem mintha eddig többnyire nem ez történt volna.

A Nokia addig is folytatja az eddigi menetrendet, amelynek keretében egyre-másra dobják piacra az újabb és újabb Lumia családtagokat. Idén már több ilyen készüléket ismerhettünk meg, nemrég - némi meglepetésre - az első androidos megoldásaikat is bemutatták, immár pedig azt is tudjuk, hogy a Build 2014 konferencia alatt, vagyis április első napjaiban, további két változat, egészen pontosan a Lumia 630 és a Lumia 930 debütál majd a nagyközönség előtt.

A Microsoft a maga részéről már fújja a trombitát, szerintük a felvásárlás révén minden eddiginél jobban előtérbe kerül majd a mobil szegmensre és a felhő-szolgáltatásokra alapozó új stratégia - meglátjuk, milyen telefonok jelennek majd meg elsőként a cég neve alatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!