Berta Sándor

A Lenovónak túl drága volt a Nokia

A kínai gyártó belépett a tabletek és az okostelefonok piacára, azonban elsősorban innovációkat keres és nem követ minden trendet.

Yang Yanqing, a Lenovo vezérigazgatója közölte, hogy azért nem vásárolták fel a Nokiát, mert nekik túl drága volt, egy másik cégnek azonban nem. A menedzser ezzel arra utalt, hogy ők végül a Motorolát szerezték meg, míg a Nokia mobil üzletágát tavaly szeptemberben a Microsoft vette meg 7,2 milliárd dollárért.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az üzletember kijelentette, hogy ők is kínálnak majd Windows Phone készülékeket, igaz, azzal kapcsolatban nem közölt konkrét időpontot, hogy mikortól kerülhetnek a boltokba ezek a modellek. A céljuk az, hogy minden árkategóriában jelen legyenek. Fontosnak tartják, hogy a Motorola márka nem csak az Amerikai Egyesült Államokban, de Európában is jól cseng, azonban a márkanév továbbvitelének vagy elhagyásának kérdésében még nem született döntés. A Motorola Mobility átvétele legkésőbb őszre lezárulhat.

A Lenovo 2012-ben 147 millió dollárért felvásárolta a Digibras nevű céget, hogy elkerülje az importeszközökre Brazíliában kivetett magas adókat. A Digibras többek között telefonokat, PC-ket és televíziókat gyárt, amiket CCE márkanéven forgalmaz. A kérdésre, miszerint az üzletkötés azt jelenti-e, hogy a Lenovo belép az okostévék piacára, Yanqing azt válaszolta, hogy idén nem. A vezérigazgató a viselhető technikákban sem lát nagy lehetőségeket és ezzel az álláspontjával teljes mértékben szembemegy az általános piackutatói véleményekkel.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!

Az óriáscég továbbra is elsősorban a PC-piacra, valamint a táblagépekre és az okostelefonokra akar koncentrálni, és pontosan tisztában vank azzal, hogy a számítógépek háttérbe szorulnak. A Lenovónál már tavaly tavasszal több pénzt folyt be a tábla PC-k és az okostelefonok eladásából, mint a PC-k értékesítéséből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!