Berta Sándor

Becsődölt a Calxeda

A tengerentúli cég kínált először az ARM chipjeire épülő szervereket. Bizonytalan a jövő, a tervek között szerepel az átszervezés is.

A Calxeda kénytelen volt pénzhiány miatt csődöt jelenteni és egyelőre nem lehet tudni, hogy mit hoz a közeljövő. A jelenlegi nehéz helyzetből az átszervezés jelentheti az egyik kiutat. A 2008-ban Barry Evans által Smooth-Stone néven alapított amerikai vállalat számos olyan alacsony fogyasztású szerverplatformot fejlesztett ki, amelyek az ARM által tervezett rendszerchipekre épültek. A termékek között voltak az EnergyCore-sorozat tagjai, az ECX-1000 és az ECX-2000 is. A társaság eddig több mint 90 millió dollár kockázati tőkét kapott olyan befektetőktől, mint az ARM és a Globalfoundries tulajdonosaként jegyzett ATIC. Az All Things Digital arról számolt be, hogy a legutóbbi finanszírozási kör már nem sikerült, így a Calxeda fizetésképtelenné vált.

Karl Freund, a vállalkozás marketingügyekért felelős alelnöke azt nyilatkozta, hogy egyelőre tisztázatlan mi lesz a vagyontárgyakkal és az alkalmazottakkalm nindez elsősorban az átszervezéssel kapcsolatos intézkedésektől függ. Egyelőre bezárták a különböző üzleti egységeket és a 125 dolgozó jelentős részét hazaküldték. Néhány munkatárs azonban ellátja a terméktámogatási feladatokat, s az ECX-2000 továbbra is elérhető marad. Szóba került, hogy esetleg a Hewlett-Packard és a Dell megvásárolják a Calxeda szabadalmait, de ez egyelőre szintén kérdéses.

Korábban az merült fel, hogy a Hewlett-Packard és a Calxeda közösen dobnának piacra olyan szervereket, amelyek az ARM processzoraira épülnek. Az amerikai cég menedzsmentjében számos olyan szakember található meg, akik korábban az AMD, az IBM, az Intel és a Marvell munkatársai voltak, így rendkívül sok tapasztalattal és nagy tudással rendelkeznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Qu #1
    Az a cég, aki olyanokat alkalmaz, mint a cikkben szereplő manus, aki puszta kézzel fogja meg a méregdrága panelt. na az ne csodálkozzon, hogy becsődöl :)