Berta Sándor

Az Intel szabadulna a webtévétől, míg az Apple okostévével bővítene

A processzorgyártó értékesítené internetes televíziós szolgáltatását, míg a kaliforniai cégnél újra napirendre kerülhet a tévéplatform megvalósítása.

Az Intel tárgyalásokat folytat a Liberty Global amerikai kábeltelevíziós céggel. A cél a médiarészleg, illetve az OnCue szolgáltatás eladása. Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy a Verizon mellett újabb érdeklődő bukkant fel. A hír azért is meglepő, mert november elején arról számoltunk be, hogy a két fél között már előrehaladott tárgyalások zajlanak és az Intel Media részleg részben vagy teljes egészében a telekommunikációs társaság tulajdonába kerülhet. Az OnCue esetében az Intel számos problémával küzdött, nehezen talált például partnereket a tartalomszolgáltatók között. A Verizon jelenleg is működtet egy fizetős televíziós szolgáltatást (FiOS), míg a Verizon a brit Virgin Media, valamint a német Unitymedia és Kabel BW tulajdonosa.

Az Intellel ellentétben az Apple viszont úgy tűnik, hogy ragaszkodik az elképzelései megvalósításához, Paul Gagnon, a DisplaySearch elemzője ugyanis rámutatott, hogy a vállalat megváltoztatta az új termékek fejlesztésével kapcsolatos terveit és úgy döntött, hogy - az eredetileg tervezett 2014 második féléve helyett - leghamarabb 2015-ben piacra dobja a televízióját. Az elemző forrásai szerint a csúszás legfőbb oka az, hogy az Apple még nem tudta biztosítani az exkluzív tartalmakat a készülékre, így pedig nem akart belevágni a projektbe. Gagnon emellett azt valószínűsíti, hogy az új beltéri egységek és eszközök, például az Apple TV és a Google Chromecast megjelenése miatt egy új okostévé sikerének esélye csökken.


A MacFormat magazin illusztrációja

Az AppleInsider mindenesetre ezektől az információktól függetlenül arra számít, hogy jövőre megjelenhet az Apple TV nevű beltéri egység új változata. Ezt olyan kezelési megoldással látják majd el, ami javítani fogja a felhasználói élményt. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója október végén közölte, hogy valóban új termékkategóriákat terveznek, de terveik leghamarabb csak 2014-ben valósulhatnak meg. Az új termékek az Apple okostévé és okosóra (iWatch) lehetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asgh #2
    Apple óráról és TVről lassan 5 éve megy a találgatás. Lehet, hogy az Apple direkt szivárogtat bukott projecteket, hátha a konkurencia rágörcsöl, hogy az apple előtt jöjjön ki velük, mialatt az apple titokban teljesen máson dolgozik.
  • Sir Cryalot #1
    Pedig úgyhallottam a tévé ipar balkanizálódott ezért nem megfelelő a terep egy apple terméknek. Én a plüszmöjtévé eltűnésével sem tudok mit kezdeni nemhogy a balkanizálódással. Fenébe, oda a jókis plöszmöj.