SG.hu

Bemutatta új portfólióját a Dell

A tőzsdét elhagyó amerikai cég nagy átszervezések előtt áll, de esze ágában sincs elhagyni a PC-s világot. A jövőben nagyobb figyelem esik majd a fejlődő piacokra, így hazánkra is jobban fognak koncentrálni.

A vállalat budapesti sajtóeseményén Dienes-Oehm Tivadar, a Dell Magyarország ügyvezetője engedett betekintést a cégnél zajló eseményekbe és jövőbeli terveikbe. Elmondása szerint az elmúlt négy-öt hónap a cég kivásárlásáról szólt, melynek keretében a Michael Dell vezette csoport szerezte meg 25 milliárd dollárért az 51 százalékos többségi részésedést, átvéve ezzel az irányítást, és ezzel a számítógépgyártó a világ legnagyobb magánvállalatává vált. A befektetők döntésénél nem csak az ár számított, hanem az alapító jövőbeli tervei is; benne látták annak biztosítékát, hogy eredményesen tudja működtetni az óriáscéget, és nem pedig feldarabolás, részekben értékesítés vár rá.


A Dellt startup magáncégnek nevező vezető leszögezte, hogy a szakmai rész marad a régi (a cégvezetés, a stratégia és a pénzügyi háttér), és ugyanúgy a gyakorlati fejlesztésekre, illetve megfizethető megoldásokra fókuszálnak majd. Nem változtatnak sem a partnereken keresztüli, sem a direkt értékesítésen, és régiónkban továbbra is szerződött partnereken keresztül adják majd el termékeiket. A következő évek pozitív változásaként említette, hogy már nem kell negyedévről - negyedévre pénzügyi jelentéseket kiadniuk és megfelelniük a részvényesek kivánalmainak, teljesíteni elvárásaikat, hanem több negyedéves, vagy akár éves fejlődési ciklusokban gondolkodhatnak. Ez volt a kivásárlás melletti fő érv is.

Szélesíteni kivánják az üzleti szolgáltatásaikat, folytatva azt a folyamatot, amelyben PC-gyártóból megoldásszállító vállalattá váltak. Ma már világszinten 50 - 50 százalék a PC (asztali és notebook számítógépek, monitorok stb.) és az összes többiből (tárolók, szerverek, szoftverek stb.) származó bevételük. Bővíteni fogják kereskedői csapatukat, mivel nem kell az új munkatársak felvételénél a megtérülést bizonygatni, tehát sokkal szabadabban alakíthatják az erőforrásokat, csoportosíthatják át az embereket az egyes piacok között. Nagyon örült, hogy bővítik jelenlétüket a fejődő piacokon, mivel ebből Magyarország is profitálhat, illetve leszögezte, hogy továbbra is óriási fantáziát látnak az asztali és táblagépek szegmensében, eszük ágában sincs ezt megszüntetni vagy eladni. Utoljára az egyszerűsítést említette, mivel hatalmas termékskálájukat a fogyasztók néha nehezen tudják átlátni. Mindezen átalakításokra még egy negyedévük van, mivel a Dell a pénzügyi évét január végén zárja, reményei szerint addigra ezen folyamatok kiforrják magukat.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Magyarországot érintően konkrét részletekkel sajnos nem tudott szolgálni, azaz számára is ismeretlen, hogy a helyi képviseletet hogyan érintik mindezen változtatások. A hazai részleg mindössze 10-12 főből áll, akiknek feladata a viszonteladó partnerek támogatása. Továbbra sem céljuk közvetlenül megjelenni a hazai piacon, azaz üzleti modelljükön nem kivánnak változtatni, de reményei szerint növelhetik munkatársaik számát és a jövőben már nem fordul elő olyan, hogy fél éves késéssel jelennek meg itthon a társaság új eszközei. Ezután részletesen ismertették és kiállították új termékeiket, melyekről már két hete beszámoltunk mi is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!