Gyurkity Péter

ZTE: 2014 elején jön az új Firefox okostelefon

Az elsőként elrajtolt változat viszonylagos sikere után a gyártó már a következő példány piacra dobását tervezi, ez - néhány fontos változással - 2014 első felében érkezhet el.

A kínai cég - amely éppen a napokban jelentette be magyarországi szervízközpontjának telepítését és elindítását - arra készül, hogy az Open névre hallgató első firefoxos telefon után egy második sorozatot is bemutasson a nagyközönség előtt. A pontos részletekről még hallgatnak, ám fontos változásokat ígérnek.

Emlékezhetünk arra, hogy a ZTE Open néhány érdekes húzással bukkant fel a piacon. A készüléket eredetileg a gyorsan fejlődő latin-amerikai országok felhasználóinak szánták, ám nem sokkal ezt követően az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is elérhetővé tették azt, mégpedig igencsak kedvező, 80 dolláros, illetve 60 fontos áron. Az értékesítés az eBay portálon keresztül folyt, így a gyártó minimalizálta az ezzel kapcsolatos költségeket, még kedvezőbbé téve az ajánlatot. Az Open eddig több mint 100 ezer példányban kelt el, ami a korlátozott példányszám miatt sikerként értékelhető.

Egy, az Expo Comm China 2013 alatt a vállalat alelnökével készített interjú alapján most arra készülnek, hogy a sorrendben második készüléket is piacra dobják, erre azonban legkorábban 2014 első felében, vagyis csak hónapok múlva kerülhet sor. A változások között sorolják fel a nagyobb kijelzőt, az ikermagos processzort, valamint az újradolgozott felhasználói élményt (ami nyilván a kezelőfelületet és a főbb funkciókat jelenti), miközben mindenképpen szeretnék megtartani a kedvező árszintet.

Abban bíznak, hogy a HTML5-re épülő platformok a jövőben jelentéktelenné teszik a natív szoftverre alapozó riválisokat, így az egyes gyártók és szoftveróriások saját online alkalmazásboltjai sem birtokolnak majd kiemelt pozíciót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sgforum #1
    reméljuk jó lesz