Szekeres Viktor

Dokumentumfilm készült a közelmúlt hegymászó tragédiájáról - itt az előzetes

The Summit címmel mutatták be a Sundance-en a 2008-as K2-es hegymászó tragédiákról készített dokumentumfilmet, mely jövő hónapban mozis forgalmazást is fog kapni Amerikában.

2008 augusztusában több nemzetközi expedíció keretében 25 hegymászó kelt útra, s 18 meg is hódította a K2 hegycsúcsot - 48 órával később 11-en halottak voltak közülük. Az idei magyar vonatkozású tragikus események tükrében valószínűleg sokunkban felmerült az a kérdés, ami öt évvel ezelőtt is foglalkoztatta a közvéleményt: "Miért?". Miért kockáztatják ezek az emberek az életüket, mindenüket azért, hogy eljussanak oda, ahova a világon csak keveseknek sikerült.


Valószínűleg erre a kérdésre is megpróbál választ adni Nick Ryan dokumentumfilmje, a The Summit. A rendezőnek ez lesz az első egészestés filmje, korábban rövid dokumentumfilmeket készített. A The Summit premierjére év elején került sor a Sundance filmfesztiválon és ott talált forgalmazóra Ryan, így október negyedikén sor kerülhet a szélesebb körű amerikai bemutatóra is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!