Szekeres Viktor

Az év egyik legjobb filmje decemberben érkezik hozzánk - itt az előzetes

Aki látta már a Sushiálmokat, az általában szuperlatívuszokban beszél róla, így mindenképpen örömhír, hogy decemberben mi is megnézhetjük az idei év egyik legjobban fogadott filmjét.

A Mozinet jóvoltából december 20-án itthon is bemutatásra kerül a Sushiálmok (Jiro Dreams of Sushi) című dokumentumfilm, mely az idei év egyik legjobb kritikákat kapó alkotása. A RottenTomatoes elnevezésű kritikaösszesítő oldalon a film 99%-on áll, ami azt jelenti, hogy az eddigi kritikusi vélemények közül 67 pozitív volt, s mindössze egy negatív - ilyen jó mérleggel pedig nagyon kevés film dicsekedhet 2012-ben. A Sushiálmokat David Gelb rendezte, a film egy 85 éves sushikészítő mester életét mutatja be. (Jiro Ono három Michelin csillagos éttermében még ma is aktívan dolgozik.)


A Mozinet decemberben egy másik premierrel is előrukkol: A tündért (La fée) december 6-ától lehet megnézni. A Dominique Abel, Fiona Gordon és Bruno Romy által rendezett filmben a rendezők mellett még Philippe Martz szerepel. A tündér ugyanakkor debütált Cannes-ban, mint a The Artist - A némafilmes, és hozzá hasonlóan a régmúlt filmkészítői előtt tiszteleg: ezúttal a maga korában roppant népszerű, de mára csaknem teljesen elfeledett műfaj, a börleszk idéződik fel.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!