Szekeres Viktor

Áprilisban izraeli filmfesztivál

Az Izraeli Kulturális Intézet idén harmadik alkalommal rendezi meg az Izraeli Dokumentumfilm Fesztivált április 19. és 23. között a Toldi moziban.

Idén is megrendezésre kerül az Izraeli Dokumentumfilm Fesztivál, melynek a Toldi mozi fog otthont adni április 19. és 23. között. A Fesztiválon idén 6 filmet mutatnak be, olyan alkotásokat, melyek az izraeli társadalmat és történelmet egy-egy eltérő, egyedi aspektusból ábrázolják. A vetítések mellett az egyes filmekhez kapcsolódó beszélgetésekkel is várja az Izraeli Kulturális Intézet az érdeklődőket. Ezekre a vetítések után, a Toldi mozi kávézójában kerül sor. A programfüzetet innen lehet letölteni.

A szervezők közleménye szerint megható és igaz történetek mesélnek a nézőknek családi emlékek során kibontakozó múltbéli titkokról és egy ellenséges határvonalakon átívelő barátságról; az izraeli-arab konfliktusról egy izraeli-arab szerző, publicista és forgatókönyvíró szemszögéből, és az etiópok és izraeliek együttéléséről egy izraeli-etiópiai-jemeni együttes turnéját követve nyomon. Megismerhetjük az auschwitzi túlélők és a karjukra tetovált számok közötti különös kapcsolatot, és a minden kihívásokkal szemben győzedelmeskedő családi köteléket nagymama és unokája között, mely az Izrael történelmének meghatározó pillanatait megörökítő fényképek és a fényképbolt megmentéséért folyó harc során bontakozik ki a szemünk előtt.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sippie #4
  megható és igaz történet

  ühüm :D
 • ddt500 #3
  http://www.youtube.com/watch?v=XSqYqjVOu7k
 • richard45 #1
  És balogh zoli lesz a díszvendég.