Szekeres Viktor

A Samsara az év egyik leglátványosabb filmjének ígérkezik - itt az előzetes

Egyszerűen lehengerlő látványt nyújt a Samsara előzetese, melyet látva az ember azt érzi, hogy megérkezett az év első filmje, amit valóban moziban érdemes (először) megnézni.

Megérkezett a Samsara első hosszabb előzetese, és ahogy várható volt a végeredmény káprázatosan néz ki. Ha csak annyit mondunk, hogy a film Ron Fricke második rendezése, akkor nem biztos, hogy sokan felkapják a fejüket, viszont, ha hozzátesszük azt, hogy a rendező első filmjét 20 évvel ezelőtt készítette, s a címe Világok arca: Baraka volt, akkor máris többen kapják fel a fejüket. A Samsara ugyanolyan narratíva nélküli dokumentumstílusban készült, mint a Baraka, amely folytatásaként is emlegetik egyébként.


A Samsarát, akárcsak a Barakát 70mm-s filmre forgatták és nem csak a látvány, hanem a hangzás, illetve a zene is fontos szerepet fog kapni benne, melyet többek között Michael Stearns, Lisa Gerrard, és Marcello De Francisci szerzett. A filmet már 2011-ben bemutatták a Torontóban megrendezésre került filmfesztiválon, Amerikában augusztus 24-től lesz látható, azonban a hazai premierről egyelőre nincs hír, viszont biztosra vehetjük, hogy mi is láthatjuk itthon a filmet moziban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laza #3
    Ez full HD-ben kötelező :)
  • IMYke2.0.0.0 #2
    Baraka után ez is kell, Blu-Ray lemezen.
  • BaliBoy #1
    Áll ledobós.