Szekeres Viktor

Komoly megszorításokkal készül A Karib-tenger kalózai 5

A magányos lovas hatalmas bukását és majdnem 200 milliós veszteségét A Karib-tenger kalózai-sorozat is megsínyli, hiszen az ötödik rész kevesebb pénzből és erősebb stúdió-felügyelet mellett készül el.

Lesz A Karib-tenger kalózai 5 - ez nem újság. Egyrészt lehetett számítani rá, másrészt pedig már jóval korábban bejelentették. Már az is ismert egy ideje, hogy Gore Verbinski és Rob Marshall után a következő epizódot Joachim Ronning és Espen Sandberg fogja rendezni - ők jegyezték az idegen nyelvű kategóriában idén Oscarra jelölt Kon-Tikit, vagy pár éve a Las Bandidast is, valamint a nálunk is bemutatott, kifejezetten jól sikerült Max Manust.

Az ötödik rész azonban fog tartalmazni némi megszorítást is a stúdió részéről. Ezek egyik oka, hogy a negyedik epizód Amerikában jóval gyengébben teljesített, mint az eddigi részek, a filmet egyértelműen a nemzetközi piacok vitték sikerre, hiszen Európában és Ázsiában könnyebb az emberek torkán lenyomni az efféle folytatásokat. A másik ok pedig az, hogy Jerry Bruckheimer idei Disney-filmje, A magányos lovas hatalmas zakó volt a stúdiónak.

Mindezek eredményeképp nem elég, hogy a 250 millió dolláros költségvetés helyett a producer "csak" valamivel több, mint 200 milliót költhet el, de még a végső vágás jogát sem kapja meg a stúdiótól, pedig az előző epizódok esetében az járt neki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    Ha 200 millióból nem tudnak jó és látványos kalandfilmet csinálni, akkor 250-ből sem.