Szekeres Viktor

Közeleg A Karib-tenger kalózai 5

Várhatóan 2014-ben vagy 2015-ben kerülhet mozikba Johnny Depp főszereplésével A Karib-tenger kalózai sorozat legújabb epizódja, az ötödik, melyhez már írót is találtak.

Úgy tűnik, hogy nem fogunk megmenekülni attól, hogy elkészüljön A Karib-tenger kalózai filmsorozat ötödik része, mit sem bizonyít az jobban, hogy a Variety információi szerint a gyártók már meg is találták és leszerződtették a forgatókönyv elkészítésére alkalmas írót. Ő nem más lesz, mint Jeff Nathanson, aki igazi folytatás-specialista, hisz korábban olyan filmeket jegyzett, mint a Féktelenül 2, az Indiana Jones 4 és a Csúcsformában 2-3. Legutóbbi szkriptjéből a Hogyan lopjunk felhőkarcolót készült el.

A hír csak azért számít némi meglepetésnek, mert a negyedik filmet követő hírek arról szóltak, hogy az Ismeretlen vizeken egyik írója, Terry Rossio fogja írni a folytatást - épp ezért előfordulhat, hogy Nathanson az ő vázlatát fogja átdolgozni. Egyébként cseppet sem meglepő, hogy folytatódik a sorozat, hiszen a negyedik rész minden idők egyik legsikeresebb filmje lett, lévén egymilliárd dollár fölötti világbevételre tett szert, azonban mindez csak az Amerikán kívüli közönség folytatás-mániájának köszönhető. Amerikában ugyanis a 309 millió dollár bevételt hozó harmadik epizód után a közönség egy része már megunta Jack Sparrow kalandjait, így még 3D-s jegyárak mellett is csak 241 millió dollár jött náluk össze, a nemzetközi bevételek viszont 654 millió dollárról 803 millióra nőttek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nessboth #2
    Negyedik rész üde felfrissülés volt a szánalmas 3. rész után.
  • Zombee #1
    Mivel Amerikán kívül is volt annyira sikeres, hogy jócskán megtérült, a kevesebb amerikai bevétel nem számít. Ami valószínűleg még kevesebb lesz, mivel a 4. rész hiába a legsikeresebb, szerintem a leggyengébb is. Vissza kéne kanyarodni az első rész hajózós-kalózos vonalához szerintem, máig az a legjobb nekem.