Szekeres Viktor

Újabb sorozat címén változtat a TV2

A magyar kereskedelmi tévézésben nem egyedülálló az a húzás amikor egy csatorna megváltoztatja egy sorozat címét, s úgy mutatja be. Ezúttal a TV2 folyamodott ehhez a megoldáshoz.

Nem először fordul elő, s vélhetően nem is utoljára, hogy egy hazai tévécsatorna megváltoztatja egy sorozat magyar címét. Ennek a lépésnek több oka is lehet. Előfordulhat, hogy egy csatorna az eredeti címet nem tartja túl jónak (A kondom el van vetve), az is, hogy a saját címváltozatot "nézővonzóbbnak" ítélik meg (Modern család), s persze az is, hogy egyszerűen a csatorna azt a látszatot akarja kelteni sorozatáról, hogy egy új termékről van szó.

A TV2 június 30-án mutatja be a Fairly Legal című jogi sorozatot Békétlen békítőként, melyet korábban itthon a Universal Channel sugárzott először Békét bíró címmel. Míg a Universalon az esti órákban került bemutatásra a sorozat, a TV2 inkább a vasárnap délutáni sávban szavazott bizalmat a szériának, mely egy mediátorról szól, aki peres feleket próbál közös nevezőre juttatni. A két szezont megért sorozat főszereplője Sarah Shahi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laza #6
    Ezek a csatornák szeretnek olyan sorozatokat venni, amik alig éltek meg 1-1 évadot :)
  • Cobra. #5
    Mivel egyik se közelíti meg az eredeti címet, így nem mindegy mi van az újságba írva? Egyébként meg ha más csatorna adja a sorozatot akkor miért ne csinálhatna saját fordítást?
  • atiwrc #3
    Egy 10 részes sorozat is lehet jó, attól mert a nagyközönségnek nem jött be....

    Az új névadási/máshogyfordítási példákat a címekre megértem, hogy nem ragaszkodnak az eredetihez. De azt gusztustalannak tartom, hogy van már valaminek egy magyar címe és más címmel adjuk le....

    Ez olyan mintha a dallas-t elkezdené vetíteni valaki "olaj királyok"címmel pl....
  • Ender Wiggin #2
    nem mindegy? 23 rész után elkaszálták...