Szekeres Viktor

Itthon nem őrült meg a közönség az új sikerfilmtől

Amerikában nagyot szakított Sam Raimi új filmje, itthon azonban jókora közöny vette körül a színes-szagos látványfilmet. Azonban az Óz, a hatalmas még ezzel a teljesítménnyel is megszerezte az első helyet a toplistán.

Amerikában az Óz, a hatalmas 80 millió dolláros nyitóhétvégét produkált, itthon azonban csak 35 713 néző gondolta úgy, hogy csütörtöktől vasárnapig befizet Sam Raimi családi mozijára, mely az itthon is nagyon népszerű L. Frank Baum-regények világában játszódik. A film persze így is megszerezte az első helyet a hazai hétvégi mozis toplistán, hiszen a negyedik hete mozikban lévő Die Hard 5-öt már csak 9 435-en látták.

Az Óz hazai szereplése egyébként egybecseng a film visszafogott Amerikán kívüli teljesítményével, tehát itthon sem alkotott kiemelkedőt. Érdekesség, hogy míg nálunk az Amerikában sikeres Óz sült be mondhatni, addig az Amerikában nagyot bukó, mindössze 25 millió dollárral startoló Die Hard - Drágább, mint az életed Magyarországon meglehetősen sikeres: majdnem 70 ezres nyitóhétvége után már 148 ezer nézőnél tart. (Persze mindez nem akkora meglepetés, hiszen a folytatásfilmekért Amerikán kívül, így Magyarországon is sokkal inkább megőrült a közönség.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!