Szekeres Viktor

Újabb erőszakos film bukott meg

Amerika idén egyelőre egymás után buktatja meg az R-es korhatárral ellátott akciófilmeket és thrillereket. Ezúttal ráadásul nem is csak a minőség az oka a filmek elhasalásának.

Az idei év első hetei, sőt, hónapjai nem nagyon kedveznek az erőszakosabb, korhatáros filmeknek. Hiába akadtak az eddigi bemutatók között kifejezetten jól sikerült filmek, a közönség az előzetesek alapján valamiért nem érzett késztetést arra, hogy moziban nézze meg ezeket az alkotásokat. Ennek a "járványnak" a legújabb áldozata a Dead Man Down volt, melyet Amerikában pénteken mutattak be, s a Colin Farrell és Noomi Rapace főszereplésével készült film az első becslések szerint mindössze 5,4 millió dollár bevételt hozott a premier hétvégéjén, amivel a toplista negyedik helyét szerezte meg.


Az eredeti, svéd A tetovált lányt is készítő Niels Arden Oplev által rendezett thriller hiába áll jelenleg 7,3/10-en az IMDb-n, a hivatalos kritikusoknak már közel sem jött be ennyire. Elemzők szerint többek között azért, mert az előzetes alapján túlságosan tipikus bosszúfilmnek ígérkezett. Ezzel mindenesetre beékelte magát az olyan bukások közé, mint a 4,5 millió dollárral nyitó Bullet to the Head és a 6,3 millió dollárral debütáló Erőnek erejével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!