Szekeres Viktor

200 millió dolláros fantasy az év eddigi legnagyobb bukása

Tavaly ilyenkor a Disney bukott hatalmasat a John Carterrel, most pedig a Warner Bros. nézte be a 200 millió dollárba kerülő Az óriásölőt. Pénteken egy másik 200 milliós film, az Óz, a hatalmas érkezik. A Disney-től.

A papírformának megfelelően megbukott Az óriásölő (Jack the Giant Slayer) című fantasy, melyet itthon március 28-tól láthatunk 3D-ben és IMAX-formátumban is - a film természetesen nem IMAX-kamerákkal készült. Bryan Singer családi fantasyjének gyenge szereplése nem okozott nagy meglepetést, hiszen a gyártó stúdió is csak 30 milliós startot várt a múlt nyárról elhalasztott és címváltoztatáson átesett filmtől. Azonban a kezdés még a vágyott 30 milliót sem érte el Amerikában.


A 195 millió dollárba (plusz legalább 50 milliós marketingköltség) kerülő Az órásölő 28,1 millió hétvégi amerikai bevételével persze elegendő volt az első helyhez és a nézői visszajelzések, valamint a nem annyira rossz kritikák még segíthetnek valamit a bevételen, azonban valószínűsíthető, hogy a film hazájában még a 70 millió dollárt sem fogja elérni. A forgalmazó szerencséje, hogy Amerikán kívül akár a 200 milliós bevétel elérése sem lenne meglepetés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • QuippeR #1
    mikor értik már meg, hogy a mese nem egyenlő a fantasy-vel? most komolyan egy égig érő paszuj sztoriból kell 200 millás mozit csinálni?