Szekeres Viktor

Nem sok ilyen sikeres film volt márciusban

Pár hónapja már lehetett sejteni, hogy az év első nagy bevételt hozó filmje az Óz, a hatalmas lesz, és a papírforma igazolódott, a családi mozi Amerikában könnyedén fogja elérni a 200 milliós bevételt.

Az első becslések szerint az Óz, a hatalmas (Oz The Great and Powerful) végül sikeresen elérte hétvégén a 80 millió dolláros amerikai bevételt - legalábbis a Disney számításai alapján 80,28 millió dollárnál állt meg a számláló a 3912 moziban bemutatott családi filmnél. (Ezek a számok hétfő este, a hivatalos adatok megérkezése után még változhatnak.) Ezzel a film A hobbit: Váratlan utazás premierje óta a legjobb nyitószámokat produkálta, márciusban például csak két film volt képes jobb nyitóhétvégi teljesítményt produkálni, de a nyár előtti hónapok alapján is minden idők ötödik legjobb nyitányáról beszélhetünk.

Más kérdés, hogy a hasonló típusú Alice Csodaországban, igaz Johnny Depp főszereplésével három éve 116,1 millió dollárral startolt el és ért el egymilliárd dolláros bevételt világszerte - ez természetesen nem "fenyegeti" az Óz, a hatalmast. A filmet Amerikával párhuzamosan rengeteg nemzetközi piacon is bemutatták, azonban a 70 milliós Amerikán kívüli bevétel nem tűnik túl soknak. (Érdekesség, hogy Amerikában a nézők 53%-a váltott jegyet a 3D-s vetítésekre, tehát Sam Raimi filmje sem tudott kiemelkedő 3D-s részesedést elérni.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #1
    Raimi megérdemelte volna, hogy bukjon, de Mila és Franco miatt szurkoltam a sikerének, szóval örülök neki azért. Megnézni én speciel maximum idehaza fogom, félév múlva. Mondjuk.