Szekeres Viktor

Újabb sajátgyártású sorozat jön a Spektrumra

Az ismeretterjesztő Spektrum csatorna legújabb saját gyártású sorozatában olyan bűncselekmények hátterét tárja fel, amelyek elszenvedői a veszélyeztetett állatok.

A Spektrum február 18-tól hétköznaponként 20.10 órakor adja le az Állati oknyomozók első szezonjának epizódjait - aki lemaradna a részekről, az hétvégén nézheti meg az ismétléseket. A műsor főszereplői a természet iránt elkötelezett emberek, akik sokszor saját testi épségüket kockáztatva tárják elénk, mi történik bolygónkon a természeti kincsekkel, és a kipusztulás szélére sodródott állatokkal. A stáb kamerájával több, magyarországi történetet dolgozott fel, de távoli egzotikus vidékekre is elmerészkedett.

A Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely stábja a Hangyák Mindent Tudnak, a Fejjel a Fajnak, és a Láthatatlan Madárfotós című sorozat elkészítése után azzal az ötlettel kereste meg a Spektrum Televíziót, hogy oknyomozó-jellegű sorozat készüljön több, végveszélyben lévő állatfajról. A Spektrum támogatta az elképzelést, mert ezzel szeretné felhívni a figyelmet a veszélyeztetett állatok problémájára. Több ezer órányi nyersanyag átnézése, és heteken át tartó utómunka után készült el az az 5 kontinensen átívelő mini-sorozat, melyben a cápáktól kezdve az orrszarvúkon át a hazánkban élő parlagi sasokig több, végveszélyben lévő állatcsoporttal ismerkedhetnek meg a nézők. A sorozat sajátossága, hogy minden egyes rendező hónapokat töltött azokkal az állatokkal, amelyekről a filmje szól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!