Szekeres Viktor

Megint megváltoztatják egy tévésorozat magyar címét

Érdekes gyakorlat a magyar tévécsatornáknál, hogy egyes, korábban már máshol is bemutatott sorozataik címét megváltoztatják. Ezúttal a VIASAT3-nak nem tetszett egy HBO által kitalált cím.

A hazai televíziózásban, akárcsak az amerikaiban megszokott jelenség, hogy egy tévésorozat több csatornán is bemutatásra kerül. Azonban nálunk mindez furcsaságokat is eredményezhet. Előfordult már, hogy a szériát másodjára (vagy harmadjára) sugárzó adó teljesen új szinkront készített sorozatához, nem egyszer pedig arra is adódott példa, hogy a címet cserélték le. Így lett például a Weeds című sorozatból egyszer Spangli, másszor Nancy ül a fűben, vagy a Crossing Jordanből Nyughatatlan Jordan és Bostoni halottkémek, vagy ott az egyik legfrissebb példa is, a Modern család és az Egy rém modern család esete.


Ezúttal a VIASAT3 változtatta meg egy itthon már korábban bemutatott sorozat címét. A Suburgatory című komédiáról van szó, melyet itthon az HBO kezdett el adni tavaly A kondom el van vetve címmel. A VIASAT3-nál úgy döntöttek, hogy inkább hanyagolják a meglehetősen fura címet és Kertvárosba száműzve címmel mutatják be a sorozatot, mégpedig március 8-án, 20:55-ös kezdéssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!