Szekeres Viktor

A véresen valódi valóság Adolf Hitlerről

A magyar kereskedelmi csatornákra nem nagyon jellemző, hogy kortárs és nem kasszasiker európai filmeket adjanak le, éppen ezért öröm, hogy a Képírók rovatba befért egy német komédia.

A TV2 amellett, hogy hetente bemutat egy vagy két közönségsikerre esélyes, pár éves mozifilmet, valamint pár tévére készült gyengébb alkotást, vasárnaponként éjszaka igazi csemegékkel tartja életben a "Képírók" sorozatot, melyekben általában az ínyenceknek kínálnak néznivalókat. Holnap például egy klasszikus, a Keresztapa 2 folytatása, a Keresztapa 3 lesz látható, rá egy hétre a spanyol A véres dinasztia: A Borgia-család történetét nézhetjük meg, míg december 11-én egy német komédia, a A véresen valódi valóság Adolf Hitlerről (Mein Führer - Die wirklich wahrste Wahrheit über Adolf Hitler) lesz látható, melyet a készítők a Chaplin-féle Nagy diktátor, és Mel Brooks Producerek című filmjei közé tesznek.


Dani Levy filmjében a német zenés-komikus ikon, Helge Schneider alakítja a Führert, már csak miatta is érdemes lehet megnézni a vígjátékot, melynek története a hivatalos szinopszis szerint a következő: A történet a hitleri Németország utolsó napjaiban zajlik. Hitler egy zavarodott vénember, aki kis hajójával háborúsdit játszik a fürdőkádban, kutyáját náci egyenruhába öltözteti és PR-tanácsadója egy koncentrációstábor-lakó zsidó. A történet a német népet lelkesítő utolsó, nagyhatásúnak szánt Hitler-beszéd körül forog, amellyel a mély depresszióba zuhant vezér nem boldogul. Joseph Goebbels propaganda miniszter találja meg a megoldást a zsidó színész, Adolf Grünbaum személyében, aki még a kezdetek kezdetén színpadi tanácsokkal látta el Hitlert. A koncentrációs táborból előszedett Grünbaum segít előkészíteni a beszédet, közben pedig azon mesterkedik, hogy meggyilkolja Hitlert. A helyzet pedig csak fokozódik, amikor a borbély véletlenül levágja Hitler fél bajuszát, aki ettől úgy megdühödik, hogy rekedtre üvölti magát. A nagygyűlésen beszéd helyett így csak tátog és Grünbaum mondja el helyette a szónoklatot, amelynek eredeti szövegétől újra és újra eltér és nevetségessé teszi a Führert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #2
    Láttam korábban a filmet a közszolgálatin - érdemes megnézni.
  • davidka003 #1
    Olyan, hogy német humor, nincs.