Szekeres Viktor

Visszatér a mozikba a Halloween

Amerikában a Halloweent sokan minden bizonnyal már nem csak otthon fogják ünnepelni a Halloween című horror újranézésével, hanem a multiplexekben is.

Amerikában a Screenvision összeállt a Compass International Picturesszel és a Trancas International Filmsszel, hogy október végén ismét bemutassák a mozikban John Carpenter halhatatlan horrorfilmjét, a Halloweent. A pontos premierre október 25-én fog sor kerülni és a forgalmazók ígérete szerint annyi moziban lesz látható országszerte a film, amennyire legutóbb az 1978-as bemutató idején volt példa.


Mindez azt jelenti, hogy a 70-es évek vége óta felnőtt generációk moziban is megnézhetik maguknak, hogy 34 évvel ezelőtt mi hozta a frászt a közönségre. A film ráadásul még hatásosabb lesz, hiszen mind hang-, mind képminőségét tekintve fel lett újítva a kópia - mindez 5.1-es hangot és új, HD-transzfert jelent. A filmre jegyet váltók meglepetésként még egy exkluzív dokumentum rövidfilmet is megnézhetnek, melyet Justin Beahm rendezett You Can't Kill the Boogeyman: 35 Years of Halloween címmel. (Az alkotás a Halloween utóhatásaival foglalkozik, valamint azzal, hogy Michael Myers karaktere milyen hatással volt a horror műfajára és a popkultúrára.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!