Szekeres Viktor

Nagy klasszikushoz készülhet előzményfilm

Meglepő filmterv látott napvilágot, hiszen az egyik legjobban sikerült Stephen King-adaptációnak terveznek egy előzménytörténet fabrikálni a Warner stúdiónál.

Meglepő, de cseppet sem mulatságos információt tett közzé tegnap a The Los Angeles Times: a Warner Bros. stúdió állítólag a Ragyogás című Stephen King-történet előzményét tervezi elkészíteni. A lap híre szerint a Viharsziget és az Avatar producere, Laeta Kalogridis, valamint partnerei, Bradley Fischer és James Vanderbilt működnének közre a film elkészítésében. A Warner Bros. szóvivője nem cáfolta a lap információit, de csak annyit közölt hivatalosan, hogy az előzmény terve egyelőre nagyon kezdeti stádiumban van és hivatalosan még nincs is a fejlesztés alatt lévő projektek között.

A Stephen King-regényből eddig két mozgóképes adaptáció készült, melyek közül az 1980-as Stanley Kubrick által rendezett mozifilm az ismertebb, többek között Jack Nicholson szenzációs alakításának köszönhetően. A másik feldolgozás 1997-ben került képernyőre, egy 273 perces, három részes minisorozat formájában, melynek főszereplője Steven Weber volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TomaSirco #2
    Nem lett az olyan jó adaptáció, mint sokan mondják, sőt inkább rossz...
  • SquadLeader #1
    Laeta Kalogridisnél jó kezekben lenne a film, pláne ha a Viharszigetet vesszük figyelembe. Arra kell ügyelni, hogy a stúdió ne pofázzon bele túlságosan a készítésbe, és ezáltal ne a látványelemek legyenek első helyen, ami ugyebár tekintve a többségében agyhalott mozinéző-közönséget igencsak megalapozott félelem.