Szekeres Viktor

Még mindig imádják a kritikusok a két őszi mozis scifit

Bruce Willis időutazós scifije még továbbra sem kapott negatív kritikát, de a Dreddről szóló vélemények is 90%-ban pozitívak eddig. Kérdés, hogy a filmek sikeresek lesznek-e?

Pár napja írtunk arról, hogy milyen remek kritikákkal illették az amerikai filmkritikusok a bemutatás előtt álló Dredd című képregény-adaptációt, valamint az időutazásos tematikával rendelkező Looper - A jövő gyilkosát. Azonban akkor még csak alig egy-két tucatnyi kritika alapján lehetett ítélni: legalábbis a Dredd 22 pozitív, míg a Looper 11 kedvező véleménnyel rendelkezett. Nos, azóta már jóval több kritika futott be, azonban szerencsére a kritikusok véleménye nem változott.

Az Amerikában a héten bemutatásra kerülő és a papírforma alapján mindössze közepes bevételre esélyes Dreddhez már több mint félszáz kritika érkezett, de a film még mindig 90%-os mutatót tudhat magáénak: 46 pozitív és 5 negatív véleményt. A Looper - A jövő gyilkosa esetében is nőtt a kritikák száma, azonban negatív véleményt, legalábbis a hivatalosak közül továbbra sem lehet olvasni, mindössze 25 dicséretet. Az már csak hab a tortán, hogy a film a felmérések alapján jóval sikeresebb lesz a Dreddnél. Lehet, hogy jó scifis ősznek nézünk elébe?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!