Szekeres Viktor

Hitchcock egyik legjobb filmje 3D-ben jelenik meg

A Gyilkosság telefonhívásra 3D-s lakossági megjelenésének érdekessége, hogy a krimit anno az 50-es években is 3D-ben tervezték bemutatni, azonban a csökkenő érdeklődés miatt jórészt 2D-ben volt csak látható.

Alfred Hitchcock egyik legjobb krimije, az 1954-es Gyilkosság telefonhívásra (Dial M for Murder) nemsokára meg fog jelenni Blu-ray-en. És ez mér csak azért is érdekes, mert ez volt azon filmek egyike, melyek a Warner Bros. stúdiót segítették a 3D-s technológia mozikba történő bevezetésében az 50-es évek elején. Hosszas munkálatokat követően, a Blu-ray technológia segítségével a Warner sikeresen rekonstruálta az eredeti 3D-s verziót, mely a 2D-s változat kíséretében október 9-én fog megjelenni lakossági forgalmazásban Amerikában.


A filmet, akárcsak elődeit, a Bwana Devilt, illetve Panoptikum - A viaszbabák házát polarizált 3D-szemüvegekhez tervezték, azonban mire a Gyilkosság telefonhívásra bemutatásra került, 1953-ban már le is áldozott a hirtelen támadt 3D-láz, így Hitchcock filmjét jórészt 2D-ben lehetett csak megnézni. A filmet legközelebb mindössze a 80-as évek elején lehetett ismét látni 3D-ben, amikor megint divatba jött a térhatás egy rövid időre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!