Szekeres Viktor

Még egy 3D-s konverzió aratott nagy sikert

Egyre nagyobb divattá válik klasszikusokat 3D-ben újranézni, tavaly az Oroszlánkirály tarolt, a hétvégén a Szépség és a szörnyeteg, s a Baljós árnyak és a Titanic 3D-s premierjére is nemsokára sor kerül.

Amerikában pénteken mutatták be a Disney stúdió legújabb 3D-ssé konvertált klasszikus animációs filmjét, a Szépség és a szörnyeteget (Beauty and the Beast), s a sikert természetesen nem maradt el. A január 16-ig tartó hosszú hétvégén a film 22,2 millió dollár bevételt szerzett, amivel a hétvégi toplista második helyén végzett Mark Wahlberg akció-thrillerje, a Csempészek mögött. A film ezzel természetesen már megkereste konvertálásának árát, most már csak a pár tízmilliós marketing költségeket kell visszahoznia.


Érdekesség, illetve furcsa ellentmondás, hogy a Szépség és a szörnyeteg 3D-t nem csak 3D-ben játszották, de még így is bevételeinek 97%-a a térhatású előadásokra eladott jegyek formájában realizálódott, ami kivételesen magas arány, s előrelépés az ősszel bemutatott Oroszlánkirály 3D 92%-ához képest. Utóbbi film egyébként 30 milliós nyitóhétvégével bemutatkozva nagyjából 90 milliós bevételt hozott a moziknak és a Disney-nek. A következő 3D-sre konvertált Disney-film a Némó nyomában lesz, várhatóan ősszel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!