Szekeres Viktor

A Titanic 3D egyelőre veri az Amerikai pite 4-et

James Cameron 18 millió dollárért 3D-sített Titanicja Amerikában és Amerikán kívül is több bevételt hozott, mint a negyedik Amerikai pite, ráadásul a nézői is fiatalabbak voltak.

Amerikában a hétvége legnézettebb filmje ismét Az éhezők viadala volt, ez a papírformát igazolta, annál nagyobb volt azonban a versengés a második és a harmadik helyen. A két csatázó fél az Amerikai pite: A találkozó, valamint a Titanic 3D volt. A negyedik Amerikai pite-mozifilm, akárcsak tavaly a Sikoly 4, azt bizonyította, hogy nem feltétlenül vihető sikerre egy olyan franchise új tagja, mely az elmúlt tíz évben jobbára csak szunnyadt. A Titanic 3D teljesítménye viszont azt jelzi, hogy a nézők részéről igencsak van igény régebbi klasszikusok 3D-s újrabemutatóira.

Végül a második helyet az Amerikai pite 4 szerezte meg 21,5 millió dollárral, a Titanic 3D pedig harmadik lett 17,4 millióval, de mivel utóbbit már szerdán bemutatták, vasárnap már 25,7 milliónál járt, vagyis a szexvígjáték elé került. Hasonló a helyzet Amerikán kívül is, James Cameron 18 millió dollárért átkonvertált filmje 35,5 millió dollárt szerzett, míg az 50 millióba kerülő folytatásfilm 19,3 milliót. Az Amerikai pite: A találkozó gyenge teljesítménye valószínűleg kapcsolatos azzal a ténnyel, hogy Amerikában a nézők 61%-a 25 évnél idősebb volt, azaz a mai fiatalok nem nagyon érdeklődtek a negyedik rész iránt. Ugyanez az arány a Titanic 3D esetében 49% volt, vagyis a fiatal közönséget ugyanúgy érdekelte a film, mint az idősebbeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #11
    6O hétnyi munka, 18 millió dollárból. Ez azért nem gagyi konverzió. Ráadásul 4K-s nyersanyagból.
    A Pite elég Málna-szagú "alkotás"
  • dresden1 #10
    A magyar érdeklődés hiányában? Szerintem tök jó, hogy végre az is megnézhette moziban a Titanicot, aki nem látta.
  • sbuci #9
    Ehhez képest nálunk mi van? Amerikai pite előadások teltházasak, Éhezők viadalára alig-alig jönnek, és a Titanic 3D is befürdött gyakorlatilag, 1-2 hét és leveszik a műsorról is. De én ennek csak örülök, talán az érdeklődés hiányában felhagynak a régi blockbusterek 3D-be konvertálgatásával... talán.
  • NEXUS6 #8
    Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek!
    Márpedig a Titanic után az Oszkárgálán asszonta, hogy ő a Zisten!
    :D
  • theCREATOR #7
    Én bírom Cameron-t már amikor a kutatással törődik és nem a filmezéssel (lásd Titanic, Avatar..).

    De nem ő mondta, hogy semmit érő dolog felkonvertálni? :)
  • NEXUS6 #6
    Húbaxus! Bele sem merek gondolni, hogy a Torrente4 3D meg milyen világsiker lesz! Dúrva akció, filmvígjáték és mindez 3D-ben.

    Cameron búcsúzhat az Oszkárjaitól!
    :DDD
  • zetortraktor #5
    Azok persze, hogy visítanak, akik ilyen aljafilmekre gerjednek. Aki normális, az eleve nem ül be.
  • Sony90210 #4
    Ő a két és három hét alat átkonvertált szarokra gondolt mint például a titánok harca. A titanicot ha jól tudom fél vagy egy évig konvertálták.
  • veghzol #3
    Arról nem is beszélve, hogy a pite 4 nagyon jól sikerült, az egész mozi visított a film alatt, úgyhogy igen csak nézős.
  • Justil #2
    de igen, de ő ezt úgy értette, hogy a MÁSOK 3D-sített szutykai a szarok :)