Szekeres Viktor

Hivatalos és rajongói szinkronos előzetes az új Tarantino-filmhez

Tarantino-filmet nem szerencsés magyar nyelven nézni, hiszen a szöveg rengeteg finomságát lehetetlen átültetni, de persze így is vannak, akik rajonganak Ponyvaregény vagy a Jackie Brown szinkronjáért.

Megérkezett a Django elszabadul (Django Unchained) hivatalos, szinkronos előzetes is az Intercom jóvoltából, melyen természetesen teljes hosszában ott virít a nemrég elfogadott törvénynek megfelelően az ormótlan korhatár-karika. A trailer a hangok terén, még akkor sem nyújt szinte semmilyen meglepetést, ha egyáltalán nem vehető biztosnak, hogy ez lesz a végleges szereposztás. Fordítás terén viszont már más a helyzet, olykor igencsak kreatív módon közelítettek meg egyes mondatokat - ezt mindenki eldöntheti, hogy mennyire volt szerencsés megoldás. (Szerencsére a fordításra hatványozottan igaz, hogy nem a szöveg végleges verziója hangzik el az előzetesben.)


És, ha már itt a hivatalos, vélhetően a Mafilm által gyártott előzetesszinkron, akkor alul egy rajongói próbálkozást is meg lehet hallgatni a Django elszabadulhoz, ezt persze mindenkinek csak saját felelősségére ajánljuk, de talán akad olyan is, akit kellemes meglepetésként fog érni a végeredmény. A Django elszabadul egyébként nem lesz világpremier, nálunk nem decemberben, hanem csak januárban kerül mozikba, de azt egyelőre még nem tudni, hogy pontosan mikor.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)