Szekeres Viktor

Csalódás az új Batman-film legfrissebb előzetese?

Nem lett 100%-os a tetszési indexe A sötét lovag: Felemelkedés legújabb előzetesének, de persze a rajongók zömének még így is tetszett az új trailer. Kérdés, a film milyen lesz.

Furcsa módon közel itthon sincs akkor várakozás a netes kommentek alapján A sötét lovag: Felemelkedés előtt, mint volt annak idején A sötét lovag esetében. Ez abból is látszott, hogy már korábban is többen kritizálták Bane-t vagy Macskanőt, most pedig a legújabb The Dark Knight Rises-előzetes fogadtatása erősített rá erre. Persze megijedni kár lenne, hiszen csak annyiról van szó, hogy a sok istenítő és a filmet nagyon váró komment nagyjából 15%-a negatív, míg 2008-ban csak 5% panaszkodott - de az elégedetlen hangok mindig feltűnőbbek voltak.


Persze lehet, hogy mindössze a borongós hangvétel vagy a hajókörtök hiánya az oka a fogadtatásnak, valamint az, hogy a trailer nem feltétlenül az akciójelenetekre koncentrál, bár azokból is kapunk jó pár látványos megoldást. A végső ítéletet mindenki úgyis a premiert követően (nálunk: július 26-a után) fogja kimondani, bár való igaz, hogy szökőévenként egyszer van a nézők által olyan jól fogadott közönségfilm, mint amilyen A sötét lovag volt - döbbenetes volt látni, hogy a hatalmas 158 milliós nyitóhétvégét nem az érdeklődés megszokott elpárolgása követte, hanem a film eljutott Amerikában 533 millió dollárit. Bár, ha azt nézzük, hogy idén is szökőév van...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Axlkenobi #16
    Szerintem ez az előzetes az utóbbi évek egyik messze legjobban megcsinált trailere. Egyrészt nem lövi le a sztorit, másrészt nem lett belőle egy kétperces "best of akciójelenetek" válogatás sem, hanem kőkeményen hangulatot épít.

    Elképesztő, hogy alig több mint két percben Nolan képes a film komor és drámai hangulatát így megmutatni. Ezek után én ezt a filmet még inkább várom, mint eddig.

    Bane hangja: Én megnéztem a prológust kamerásban a tyúbon és kb. egy mondatot kivéve mindent értettem, amit mondott még abban a kásás minőségben is. A maradékot is csak azért nem mert nem vagyok olyan király angolból. Szóval én nem értem, hogy az amcsiknak, akiknek ez az anyanyelvük, mi volt a problémája.
  • cS6Szi #15
    Viszont pozitívum, hogy lehet érteni Bane beszédét. Ezek szerint mégis csak csinált vele valamit. Mert ugyebár azt mondta, hogy ő nem fogja újraszinkronizáltatni. Nem érdekli sem a nézői visszhang sem a stúdió akarata. Gondolom rájött, hogy előnyös ha az egyik főszereplő beszédét az emberek zöme megérti. Az új trailerben már lehet érteni mit mond.
  • spR #14
    Nekem mondjuk bejon a trailer, de egyetertek galocza-val, a Batman Begins 100-szor jobban tetszett nekem is, mint a TDK. Mindkettot moziban is lattam, de amig a BB-t legalabb 20-szor megneztem utana DVD-n, a TDK-t csak 1-szer, es akkor is neha majd elaludtam.
    Nolan sztem meg egyszeruen nem tud noi foszereplot castolni. Mind Katie Holmes meg Maggie Gyllenhaal szerint borzalams volt mint Rachel, most Anne Hathaway mint Macskano, -hat nem vagyok elajulva tole.
  • galocza #13
    utolsó mondat végén kérdőjel.
    kedves sg, mióta sírunk utólagos szerkeszthetőségért (bárhol máshol 10 éve alapvető).
  • galocza #12
    hát hathaway nekem se lett volna első (második, harmadik, x-edik) választás.
    amúgy az előzetessel nincs baj szerintem.
    vmit csinálhatna nolan, mert míg az első új batman számomra emlékezetes volt, a második nagyon nem: pár hónapra (mozis!) megtekintése után nem emlékeztem belőle semmire csak az átgondolt, új jokerre és a kompos-játékelméletes részre. biztosan az én készülékemben is van hiba, de nem csak.
    jól értettem, utolsó része a rebootnak (concludes, conclusion vagy mi).
  • IMYke2.0.0.0 #11
    Ja, és persze Expendables 2 - de ez csak amolyan ráadás :)
  • IMYke2.0.0.0 #10
    Csak Prometheus és Hobbit 2/1. 2012-ből ennyi.
  • shenmuedc #9
    Jobban szopott mint a többiek.
  • shenmuedc #8
    +1 de az előző 2 is. De ettől másnak még lehet jó.
  • Andrews2007 #7
    Nálunk 3 Prometheus, TDKR és Hobbit első része ja meg esetleg még az új James Bond ha visszatérnek a Casino Royale minőségéhez..