Szekeres Viktor

Alacsony korhatárt kapott az új Batman

Nem lett különösebb durva Christopher Nolan harmadik Batman-filmje sem, így a fiatalabbak is nyugodtan megnézhetik, bár 13 év alatt ehhez kísérő fog kelleni.

Hivatalossá vált, hogy PG13-korhatárt kapott Amerikában a The Dark Knight Rises, amely itthon A sötét lovag: Felemelkedés címen fog futni július 26-tól, szűk egy héttel az amerikai premiert követően. A döntés nem meglepetés, hiszen bár Christopher Nolan első 3 filmje még R-es, azaz a legszigorúbb kommersz korhatár-besorolást kapta, A csapda (alias Követés), a Memento és az Álmatlanság után minden rendezése PG13-asra sikeredett. Hasonló a helyzet az eddigi Batman-filmekkel, melyek Tim Burton óta mindig ilyen korhatárt kaptak. A hivatalos indoklása szerint a film intenzív erőszakos és akciódús jeleneteket, akad benne némi érzékiség és káromkodás is.

A héten egyébként nyolc filmet korhatár-besorolását végezte el az MPAA Amerikában és furcsa, de a Batman-filmen kívül mindegyik alkotás R-es korhatárt kapott. A talán idehaza is bemutatásra kerülő filmek közül például a Chernobyl Diaries, mely többek között a véres mivolta miatt lett R-es, valamint az Oliver Stone-féle Savages, mely az MPAA szerint erősen brutális, ezen kívül több meztelen jelenetet tartalmaz és a szövege sem való érzékeny lelkűeknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dresden1 #6
    Kinek higgyek? Azok szerint, akik azt mondják, hogy ő volt a legjobb a castingon, vagy neked, aki még azt sem tudod, hogy mi a szerepe?
  • Skynet #5
    Ez is tény de a trailerek és eddig látottak alapján mocskosmódon nem illik ide ez a tyúk továbbra sem,sokkal ideillőbb színésznők lehettek volna...
    Ez a színészcsaj ILYEN filmbe nem való.
    Remélem minimal szerep lesz....
  • dresden1 #4
    Van, aki Neveletlen hercegnőket néz és onnan ismer színésznőket. Más pedig olyan filmeket, amelyekért mondjuk Oscar-jelölést kapott Hathaway.
  • LiveMan #3
    A babaarcú Heath Ledgerből se nézték ki az emeberek egy jó Joker szerepét. Aztán lásd mi lett belőle. A filmtörténelem egyik legjobb alakítása.
  • Skynet #2
    Igazság szerint nem érdekel a besorolása, a film legnagyobb hibája a a neveletlen hercegnő mint macskanő.....Mocskosul nem ennek a csajnak kellett volna eljátszani.
  • Etinger #1
    Meg kellene nézni már a korábbi filmjeit is Nolannek.