Szekeres Viktor

Az összes új film beégett Amerikában

Amerikában egyik újonnan bemutatott film sem váltotta meg a világot, nem nagyon érdeklődtek a nézők. Persze lehet, hogy csak A bosszúállók premierjére tartalékoltak.

Hiába mutattak be négy filmet múlt héten Amerikában, egyik kampánya sem tett nagy benyomást a közönségre, legalábbis ez szűrhető le abból, hogy a hétvégét a Think Like a Man uralta, amely ezzel már második hete vezeti a hétvégi toplistát. A 18 milliós bevételt gyűjtő film 46,5%-os csökkenést produkált az első becslések szerint az előző hétvégéjéhez képest, s ezzel 10 nap alatt már 60 millió dollár bevételnél jár.


A becslés szót ezúttal ki is kell hangsúlyozni, mert végleges eredmények csak hétfő este várhatóak, márpedig a hétvégén a 2. és az 5. helyezett film eredményei között mindössze 250 ezer dollár eltérés van, így előfordulhat, hogy ami most második, az holnapra csak ötödik lesz, igaz a 11 millió körüli nyitány ettől még változatlan marad.


Az újoncok közül legjobb Kalózok - A kétballábas banda (The Pirates! Band of Misfits) debütált, 3358 moziban 11,4 millió dollárt hozott az 55 millióba kerülő animációs alkotás. Az ötödik helyet szerezte meg a Judd Apatow-féle Ötéves jegyesség (The Five-Year Engagement) című korhatáros komédia 11,2 milliós nyitóhétvégével - a film 30 millió dollárba került és 2936 moziban mutatták be.


A hatodik és hetedik helyen a Jason Statham-féle A biztonság záloga (Safe) és a John Cusack főszereplésével készült Holló (Raven) osztozott, előbbi 7,7, utóbbi 7,2 millió dolláros nyitányt produkált. Természetesen e filmektől jobb startot nem is nagyon lehetett várni, s mindkettő viszonylag olcsó volt, nagyjából 25 millió dollárba kerültek.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!