Szekeres Viktor

Az éhezők viadala mára Harry Potterek zömét is leverte

Az éhezők viadala diadalútja folytatódik, köszönhetően annak, hogy nem csak a hájpja volt erős, hanem az Alkonyatokkal és a Harry Potterekkel szemben jól is sikerült a film.

Az éhezők viadalának két és fél hét elég volt ahhoz, hogy Amerikában az összes Alkonyat-könyvet faképnél hagyja, már ami a mozis bevételeket illeti, s ezen a hétvégén, azaz három és fél héttel a premier után ugyanez történt a Harry Potter-sorozat első hét filmjével. A 78 milliós költségvetésből készített regényadaptáció a hétvégén 21,5 millió dolláros bevétellel már 337 milliónál tart Amerikában, amivel már most túlszárnyalta a legtöbb Harry Potter-mozifilm teljesítményét, mindössze a nyolcadik rész van előtte 381 milliós végeredménnyel.

Az éhezők viadala ráadásul még a toplista első helyét is megtartotta, ami azt jelenti, hogy zsinórban a negyedik hétvégén tanyázott élen a film Amerikában, s ez legutoljára az Avatarnak sikerült. Jelen állás szerint a film a bevételi örökranglistán jelenleg a 22. helyen áll, de szinte biztos, hogy elér 370 millió dollárig, ami azt jelenti, hogy a Passiót, a Pókember 2-t és talán még a Gyűrűk ura harmadik részét is megelőzheti és felléphet a 15. helyre.

Nemzetközi viszonylatban egyelőre Az éhezők viadal még messze van a Harry Potterektől, hiszen összesen 531 millió dollárnál tart a film, míg a leggyengébb HP is majdnem 800 millió dollárra volt jó. De a film jelenlegi 194 milliós Amerikán kívüli bevételével így is felül fogja múlni az Alkonyat 2008-as 199 milliós nemzetközi teljesítményét. A második rész pedig a könyvek elterjedésével már jóval nagyobb szeletet vághat ki az Amerikán kívüli tortából - ld. az Alkonyat folytatása több mint kétszeresére, 413 millió dollárra növelte nemzetközi bevételeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!