Szekeres Viktor

Idén már a 2. film lépte át itthon a 100 ezer nézős határt

A Sherlock Holmes második része után itthon idén másodiknak az Utazás a Föld középpontjában című Verne-adaptáció, az Utazás a rejtélyes szigetre érte el a 100 ezres nézőszámot.

Az idei filmek közül itthon először a Sherlock Holmes: Árnyjáték érte el a 100 ezer nézős "álomhatárt", de az elmúlt hetekben újabb alkotásnak sikerült ez a bravúr. (Egyébként egy olyan bravúrról van szó egyébként, mely sokáig nem számított annak, azonban az elmúlt időszakok mozis nézőszámait tekintve azt vehetjük észre, hogy már a százezres nézőszám is kifejezetten jó teljesítményt jelent.) Múlt hét hétfőn cseppet sem meglepő módon ismét egy folytatásfilmnek sikerült elérnie a 100 ezret, mégpedig az Utazás a rejtélyes szigetre című 3D-s kalandfilmnek.

A tavalyi évről persze jó pár átszivárgó film lépte át idén ezt a határt (Csizmás, a kandúr, Táncoló talpak 2, Mission: Impossible - Fantom protokoll), többségük ugyancsak folytatás volt. Egy ideig úgy tűnt, hogy itthon a John Carternek sikerülhet a százezer néző, de a múlt hét elejére már 120 millió forintos bevételnél tartó scifi még mindig csak 81 ezer nézőnél járt, így elúszott az esély, s valószínűleg a 30 ezer nézővel debütáló A titánok haragja is így fog járni, hacsak a hosszú hétvégén nem teljesít kiemelkedően.

Az viszont már most biztos, hogy az Amerikai pite: A találkozó pár napon belül le fogja küzdeni a 100 ezret. Kell-e mondanunk, hogy folytatásfilmről van szó?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!