Szekeres Viktor

Megdőlt az IMAX-rekord is

Ha nem lett volna még elég a számháborúból, akkor folytatjuk, hiszen Az éhezők viadala újabb napi rekordot döntött meg kis híján és még az IMAX-es vetítései is rettentő nézettek voltak.

Az IMAX Corporation és Lionsgate sajtóközleményben tudatta a nagyérdeművel, hogy Az éhezők viadala limitált IMAX-premierje, mely a "The Hunger Games: The IMAX Experience" címet kapta, 10,2 millió dollárt termelt Amerikában a 268 IMAX-ben, 38 ezer dolláros vászonátlagot produkálva. Ennél többet pedig még nem folytatás 2D-film nem hozott az IMAX-ekben. Más kérdés, hogy már nem élvezhetik sokáig a rajongók kedvenc hőseiket IMAX-formátumban, hiszen a Titánok haragja, valamint a 3D-sre konvertált Titanic el fogja orozni az összes vásznak az elkövetkező hetekben.

Az éhezők viadala egyébként hivatalosan végül 152,5 millió dollár bevételt termelt Amerikában, világszerte pedig ehhez még hozzájött 59,2 millió dollár. Ami igazán figyelemreméltó, hogy a film, miután minden idők negyedik legsikeresebb pénteki teljesítményét produkálta (egy Harry Potter és két Alkonyat mögött), minden idők második legerősebb szombati teljesítményének címét is megszerezte 50,4 millió dollárral, alig egymillióval lemaradva a Pókember 3 mögött. (Érdekesség, hogy például az utolsó Harry Potter második napján "csak" 42 milliós bevételt hozott.) Ez is azt jelzi, hogy a film talán nem fogja olyan sebességgel veszíteni a nézőket az elkövetkező hetekben, mint mondjuk az Alkonyatok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!