Szekeres Viktor

Nem folytatás filmet még sosem vártak ennyire

Rengetegen nem bírtak magukkal és mindenképpen az első napokon akarták megnézni Az éhezők viadalát. A gigantikus amerikai sikert egy közepesen jó nemzetközi szereplés egészítette ki.

Az természetesen köztudott, hogy a mozizók inkább az olyan filmekre ülnek be, amiket már ismernek, így nem meglepő, hogy az éves toplistákon mindig a folytatások vannak a legelőkelőbb helyen, illetve az olyan filmek, melyek rendelkeznek már valamiféle előzménnyel (képregény, könyv). Az Amerikában pénteken bemutatott Az éhezők viadala is megjelent már korábban regény formájában, de ettől még igaz, hogy a filmes adaptáció startja minden várakozást felül múlt és a vasárnapi becslések szerint három nap alatt 155 millió dollárt termelt csak Amerikában, amivel az utolsó Harry Potter és A sötét lovag mögött minden idők harmadik legjobb hétvégi teljesítményét tudhatja magának - még az Alkonyat-filmeket is könnyedén győzték le az egymást mészárló tinédzserek.

A gyártó Lionsgate stúdió persze tudta, hogy a regény megfilmesítési jogainak megszerzésével milyen aranytojást tojó tyúkra tett szert, nem véletlen, hogy ennyi pénzt még ennyi filmjükre sem költöttek (80 milliós volt a költségvetés). Az éhezők viadala nagy sikerét segítette az is, hogy egyrészt a kritikák is nagyon jók lettek, másrészt pedig a film a férfiakat is érdekelte valamennyire: míg a legutóbbi Alkonyat nézőinek 80%-a nő volt, addig Az éhezők viadala esetében ez az arány "csak" 61% volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sad1976 #7
    setét torony. max azt várom.amúgy semmilyen filmet nem várok .1 kezemen megtudnám számolni hány filmet néztem meg az elmúlt 2-3 évben.és nem mozira gondolok.ott kb 20 éve nem voltam.
  • FxS #6
    Tinédzsereknek eladott mindenféle eredeti ötletet mellőző regény feltuningolt gyenge adaptációja. Jön újra egy közembereket lebutító hisztéria (pont mint a Twilightot ami követte), és mint egy sci-fi rajongó sem tudok pozitívumot megjegyezni.
  • zetortraktor #5
    Egy kis hozzáértést, ha lehet kérni. Ha nagyot zuhan, akkor 300 körül végez. Ha kisebbet, akkor 350 körül is lehet. Ha nagyon keveset, akkor 400 fölött. Már egymillió dollár is rohadt sok pénz, te meg annyira csak nem vagy hülye, hogy azt hidd, hogy csak azért, mert van sok milliója a stúdióknak, azt hiszed, hogy mindegy, hogy x millió plusz vagy mínusz.

    De hogy a 700 hogy jött ki, amikor külföldön elég csekély a Hunger Games-láz, arról fogalmam sincs.
  • loky #4
    Nem volt rossz... bár semmi többet nyújtott mint a többi "gémeres" film. Megérte megnézni... 1x :)
  • bladesoft #3
    Pedig milyen rossz film lett. Már a könyv se volt kifejezetten jó. De a film..
    Nézhető, de kár volt érte a pénzt kiadnom. Inkább vettem volna egy Düne könyvet belőle. Fiatalabbaknak bejöhet.
  • gulyasandras #2
    "Már csak az a kérdés, mekkorát fog zuhanni a második hétvégére"

    Minimum 700-as ww mellett konrétan le*******.
  • anubys1984 #1
    Igen szép teljesítmény, gyakorlatilag három nap alatt visszatermelte a készítési költségeket.
    Már csak az a kérdés, mekkorát fog zuhanni a második hétvégére, bár a pozitív kritikák miatt jó eséllyel a második hétvégén is szép bevételt termel majd.